izpis_h1_title_alt

Elementi integriranega sistema za ravnanje z odpadki v izbrani slovenski regiji : diplomska naloga
ID Hauptman, Sabina (Avtor), ID Grilc, Viktor (Mentor) Več o mentorju... Povezava se odpre v novem oknu

.pdfPDF - Predstavitvena datoteka, prenos (5,43 MB)
MD5: DE4F057B77F436FE4829D6EFAB8F359E
PID: 20.500.12556/rul/a3676d33-0756-4836-841e-09c76c0278c3

Izvleček
Integrirano ravnanje z odpadki temelji na razvoju in izvajanju sistema za ravnanje z odpadki, ki z visoko stopnjo učinkovitosti in sprejemljivimi stroški zmanjšuje stopnjo tveganja povzročenih odpadkov, povečuje racionalno rabo surovin in ponovno uporabo odpadkov ob smotrni zaščiti okolja in človeškega zdravja. Diplomska naloga je vsebinsko razdeljena na tri dele. V prvem delu je predstavljeno trenutno stanje ter bodoči načrti za ravnanje z odpadki v članicah EU. Drugi del diplomske naloge je osredotočen na ravnanje z odpadki v Sloveniji. Navedeno je nekaj dejanskih podatkov o količinah posameznih vrst odpadkov. Predstavljena je razdelitev države na regije v katerih bodo obratovali Regijski centri za ravnanje z odpadki. V Sloveniji naj bi v prihodnosti obratovalo deset centrov prvega in pet centrov drugega reda, ki bi s tem pokrili celotno področje Slovenije. V tretjem delu pa sem se osredotočila na Zasavsko regijo. Zasavske občine so se že dlje časa soočale s problemi prenasičenih odlagališč. Rešitev so našle v skupnem regijskem odlagališču. S pridobljenimi podatki, ki vplivajo na gospodarjenje z odpadki sem poskušala zasnovati regijski center za ravnanje z odpadki v Zasavju.

Jezik:Slovenski jezik
Ključne besede:VKI, diplomska dela, UNI, integrirani sistem, ravnanje z odpadki, komunalni odpadki, regijsko odlagališče
Vrsta gradiva:Diplomsko delo
Tipologija:2.11 - Diplomsko delo
Organizacija:FGG - Fakulteta za gradbeništvo in geodezijo
Kraj izida:Ljubljana
Založnik:[S. Hauptman]
Leto izida:2008
Št. strani:XIV, 92 str., pril.
PID:20.500.12556/RUL-32080 Povezava se odpre v novem oknu
UDK:628.4(497.4)(043.2)
COBISS.SI-ID:4012129 Povezava se odpre v novem oknu
Datum objave v RUL:10.07.2015
Število ogledov:2235
Število prenosov:435
Metapodatki:XML RDF-CHPDL DC-XML DC-RDF
:
Kopiraj citat
Objavi na:Bookmark and Share

Sekundarni jezik

Jezik:Angleški jezik
Naslov:Elements of integrated waste management in Slovenian region : graduation thesis
Izvleček:
Integrated waste management is based on waste management, which with high level of efficiecy and acceptable costs is reducing level of risks caused by waste, and at the same time is expanding economical use of raw material due to using waste next to proper protection of enivironment and human health. This thesis is divided into three parts. In the first section is introduced current situation and future plans of waste management in EU. Second section is focused on waste management in Slovenia, with some facts about quantity of individual sorts of wastes. Division of Slovenia on regions in which future region dumping grounds will operate is also presented in second section. There should be ten regional waste management centers of first rank and five regional waste management centers of second rank. This centers will cover all Slovenian territory. The last section is focused on Zasavje region. Communes of Zasavje were confronted with surfeited dumping grounds for a long time, and because of that they established altogether region dumping ground. With acquired data which affect on waste management I tried to project region center of waste managament in Zasavje.

Ključne besede:integrated waste management, municipal wastes, district dumping ground

Podobna dela

Podobna dela v RUL:
Podobna dela v drugih slovenskih zbirkah:

Nazaj