izpis_h1_title_alt

Modeliranje ukrepov ITS v mikroskopski simulaciji : magistrsko delo
ID Pretnar, Gregor (Avtor), ID Maher, Tomaž (Mentor) Več o mentorju... Povezava se odpre v novem oknu, ID Žura, Marijan (Član komisije za zagovor), ID Kastelic, Tomaž (Član komisije za zagovor)

URLURL - Predstavitvena datoteka, za dostop obiščite http://drugg.fgg.uni-lj.si/3255/ Povezava se odpre v novem oknu
.pdfPDF - Predstavitvena datoteka, prenos (5,59 MB)
MD5: 3BAFA488A17357DFED02F26EB535D0E8

Izvleček
Magistrsko delo obravnava uporabo mikroskopske simulacije za modeliranje ITS ukrepov. V začetnem delu naloge je predstavljena tematika, vsebina in aktualnost. V drugem poglavju so predstavljeni ukrepi ITS, ki so primerni za modeliranje v mikroskopski simulaciji. To so predvsem ukrepi za povečanje kapacitet na samem cestnem omrežju. Tretje poglavje podaja osnove mikroskopskega modeliranja s poudarkom na tistih vsebinah, ki so ključne pri ITS ukrepih. Predstavljeno je tudi ekonomsko vrednotenje na podlagi rezultatov mikroskopske simulacije. Četrto poglavje je ključni del naloge, to je modeliranje in analiza rezultatov uvedbe ITS ukrepov. Za posamezne praktične primere so rezultati prikazani vizualno in analitično, na način, ki hkrati predstavi možnosti, ki jih za to ponujajo orodja za mikroskopsko simulacijo. V zaključku so povzete koristi, ki jih prinaša uvedba ITS ukrepov in podani predlogi za še hitrejše uvajanje ITS tehnologije v slovenski prostor.

Jezik:Slovenski jezik
Ključne besede:gradbeništvo, magistrska dela, inteligentni transportni sistemi, mikroskopska simulacija, ITS ukrep
Vrsta gradiva:Magistrsko delo (m2)
Tipologija:2.09 - Magistrsko delo
Organizacija:FGG - Fakulteta za gradbeništvo in geodezijo
Leto izida:2011
Založnik:[G. Pretnar]
Št. strani:XIII, 98 str.
Kraj:Ljubljana
UDK:625.7:004.94(043.3)
COBISS.SI-ID:5456481 Povezava se odpre v novem oknu
Datum objave v RUL:09.07.2015
Število ogledov:2227
Število prenosov:566
Metapodatki:XML RDF-CHPDL DC-XML DC-RDF
:
Objavi na:AddThis
AddThis uporablja piškotke, za katere potrebujemo vaše privoljenje.
Uredi privoljenje...

Sekundarni jezik

Jezik:Angleški jezik
Naslov:Modelling of ITS measures with microscopic simulation
Izvleček:
The present master's thesis deals with the use of microscopic simulation to model ITS measures. The beginning of the thesis presents the theme, its relevance and content. The second chapter presents the ITS measures that are appropriate for modeling with the microscopic simulation. These are mainly measures to increase capacity of the road network. The third chapter presents basics of microscopic modeling with emphasis on those topics that are relevant for ITS measures. Economic evaluation based on the results of microscopic simulations is also presented. The fourth chapter is a key part of the task, that is, modeling and analysis of the results of ITS measure deployment. For all practical examples the results are shown visually and analytically, in a way that simultaneously presents opportunities to do so by suitable software for the microscopic simulation. Conclusion summarizes the benefits from the introduction of ITS measures and proposes even faster deployment of ITS technologies in Slovenian.

Ključne besede:civil engineering, master of science thesis, intelligent transport systems, microscopic simulation, ITS measure

Podobna dela

Podobna dela v RUL:
Podobna dela v drugih slovenskih zbirkah:

Nazaj