izpis_h1_title_alt

Cases of science-industry cooperation in Slovenian food and chemical industries
ID Bučar, Maja (Avtor), ID Rojec, Matija (Avtor)

URLURL - Predstavitvena datoteka, za dostop obiščite http://knjigarna.fdv.si/s/u/pdf/342.pdf Povezava se odpre v novem oknu

Izvleček
Publication analyses the science-industry cooperation in Slovenia, its main characteristics, legal, institutional and policy framework, the main motivation behind the two sides, the problems and obstacles for cooperation. The paper also provides suggestions as to what should be done on the business and the government levels to intensify the science-industry cooperation in Slovenia. The analysis is based on the assessment of different policy papers, a study of relevant documents on innovation and R&D policy in Slovenia, as well as on specially prepared eight case studies from food and chemical industry. In the case studies, both partners in cooperation, i.e. the science (public R&D institution or higher education research unit) and a corresponding partner from the industry, have been interviewed.

Jezik:Angleški jezik
Ključne besede:Znanost, Živilska industrija, Kemična industrija, Slovenija
Tipologija:2.01 - Znanstvena monografija
Organizacija:FDV - Fakulteta za družbene vede
Kraj izida:Ljubljana
Založnik:Faculty of Social Sciences
Leto izida:2009
Št. strani:95 str.
PID:20.500.12556/RUL-30830 Povezava se odpre v novem oknu
UDK:338.45:687.1(497.4)
ISBN:978-961-235-368-1
URN:URN:NBN:SI:DOC-UPXCA7QZ
COBISS.SI-ID:246548480 Povezava se odpre v novem oknu
Datum objave v RUL:16.06.2015
Število ogledov:1122
Število prenosov:161
Metapodatki:XML RDF-CHPDL DC-XML DC-RDF
:
Kopiraj citat
Objavi na:Bookmark and Share

Sekundarni jezik

Jezik:Angleški jezik
Izvleček:
Prva publikacija iz nove zbirke Založbe FDV, imenovane Analize CMO (ACMO) analizira sodelovanje med znanstveno sfero in gospodarstvom v Sloveniji. Osvetljuje temeljne značilnosti sodelovanja, njegove pravne, institucionalne in policy okvire, motivacijo zanj na obeh straneh in probleme ter ovire, ki sepojavljajo. Študija analizira relevantne slovenske strateške in policy dokumente o sodelovanju med znanstveno sfero in gospodarstvom in predstavlja osem študij primerov o tem sodelovanju v slovenski prehrambeni in kemični industriji. Študije primerov temeljijo na obsežnih intervjujih z akterji sodelovanja v znanstveni sferi in gospodarstvu. Študija podaja tudi priporočila za vlado in gospodarstvo o ukrepih za okrepitev sodelovanja med znanostjo in gospodarstvom

Ključne besede:Science, Food industry, Chemical industry, Slovenia

Podobna dela

Podobna dela v RUL:
Podobna dela v drugih slovenskih zbirkah:

Nazaj