izpis_h1_title_alt

Vpliv pufra in aditivov na zadrževalni čas proteinov pri visokotlačni ionsko izmenjevalni tekočinski kromatografiji
ID Grčman, Klemen (Avtor), ID Podgornik, Aleš (Mentor) Več o mentorju... Povezava se odpre v novem oknu

.pdfPDF - Predstavitvena datoteka, prenos (887,56 KB)
MD5: C071C6B2929CFF8E600125045222A2D3

Izvleček
Diplomsko delo raziskuje vpliv pufrov in aditivov na retencijski čas proteinov v ionsko izmenjevalni kromatografiji (IEX). IEX je široko uporabljena tehnika za ločevanje proteinov na podlagi njihovih površinskih nabojev, na katere vpliva predvsem pH. Pufri igrajo ključno vlogo pri vzdrževanju pH vrednosti in zagotavljajo ponovljivost pri ločevanju proteinov. Izbira pufrov in njihova ionska moč morata biti usklajena s stabilnostjo in aktivnostjo proteinov. Aditivi, kot so soli in organska topila, vplivajo na interakcije proteinov s stacionarno fazo in vplivajo na retencijske čase s specifičnimi in nespecifičnimi učinki. Raziskava poudarja pomen optimizacije teh parametrov za doseganje učinkovitega čiščenja proteinov.

Jezik:Slovenski jezik
Ključne besede:proteini, IEX, pufri, aditivi
Vrsta gradiva:Diplomsko delo/naloga
Tipologija:2.11 - Diplomsko delo
Organizacija:FKKT - Fakulteta za kemijo in kemijsko tehnologijo
Leto izida:2024
PID:20.500.12556/RUL-161377 Povezava se odpre v novem oknu
COBISS.SI-ID:215045891 Povezava se odpre v novem oknu
Datum objave v RUL:10.09.2024
Število ogledov:148
Število prenosov:24
Metapodatki:XML DC-XML DC-RDF
:
Kopiraj citat
Objavi na:Bookmark and Share

Sekundarni jezik

Jezik:Angleški jezik
Naslov:Effect of buffer and additives on protein retention in ultra high pressure ion exchange liquid chromatography
Izvleček:
This paper investigates the influence of buffers and additives on the retention time of proteins in ion exchange chromatography (IEX). IEX is a widely used technique for the separation of proteins based on their surface charges, which influence pH. Buffers play a key role in maintaining the final pH conditions and ensuring the reproducibility of protein separation. The choice of buffers and their ionic strength must be matched to the stability and activity of the proteins. Additives, e.g. in the organic solvent, influence the interaction of the proteins with the stationary phase and have specific and non-specific effects on the retention times. Research shows how important the optimisation of these parameters is for efficient protein purification.

Ključne besede:proteins, IEX, buffers, additives

Podobna dela

Podobna dela v RUL:
Podobna dela v drugih slovenskih zbirkah:

Nazaj