izpis_h1_title_alt

Užitne glive v gozdnogospodarski enoti Žužemberk : diplomsko delo - visokošolski strokovni študij
ID Ofentavšek, Anita (Avtor), ID Jurc, Dušan (Mentor) Več o mentorju... Povezava se odpre v novem oknu

.pdfPDF - Predstavitvena datoteka, prenos (6,38 MB)
MD5: 6EE663D48B23339389F88B23BCE6F63D
PID: 20.500.12556/rul/6381ad66-9546-4417-a836-8c9373772cd0

Izvleček
V nalogi so raziskovane vrste užitnih in pogojno užitnih gliv v gozdnogospodarski enoti Žužemberk. Namen naloge je bil ugotoviti njihovo pestrost, čas rasti in lokacijo pojavljanja na obravnavanem obmocju ter določiti (spoznati) habitat rasti in način prehranjevanja gliv. Nabrane užitne in pogojno užitne glive, so bile določene s pomočjo gobarskih priročnikov. Primerki so bili posušeni na 30 °C in shranjeni v mikološki zbirki Gozdarskega inštituta Slovenije. Podatki o njihovih lokacijah in času rasti so bili vneseni v podatkovno zbirko Boletus informaticus. Nabranih in določenih je bilo 43 različnih užitnih ali pogojno užitnih vrst gliv. Od nabranih vrst so bile 4 glive iz debla Ascomycota (zaprtotrosnice), kar 39 gliv pa je iz debla Basidiomycota (prostotrosnice).

Jezik:Slovenski jezik
Ključne besede:užitne glive, pestrost gliv, Žužemberk
Vrsta gradiva:Diplomsko delo
Tipologija:2.11 - Diplomsko delo
Organizacija:BF - Biotehniška fakulteta
Kraj izida:Ljubljana
Založnik:[A. Ofentavšek]
Leto izida:2009
Št. strani:VIII, 57 str.
PID:20.500.12556/RUL-15759 Povezava se odpre v novem oknu
UDK:630*17(497.4 Žužemberk)(043.2)=163.6
COBISS.SI-ID:2379942 Povezava se odpre v novem oknu
Datum objave v RUL:11.07.2014
Število ogledov:7795
Število prenosov:262
Metapodatki:XML DC-XML DC-RDF
:
Kopiraj citat
Objavi na:Bookmark and Share

Sekundarni jezik

Jezik:Neznan jezik
Izvleček:
In this diploma thesis varieties of edible and conditionally edible fungi in the administrative forestry unit Žužemberk were researched. The goal of thesiswas to establish their diversity, time and location of growth in the area, to define (recognize) their growth habitat and their nutrition needs. Collected fungi were determined with the use of fungi reference books. Sampleswere dried at 30°C and are stored in the mycology collection of the Slovenian forestry institute. Data about the sample locations and growth time are stored in the Boletus informaticus data base. 43 different edible or conditionally edible fungi were picked, 4 belonged to the Ascomycotina subdivision and 39 to the Basidiomycotina subdivision.


Podobna dela

Podobna dela v RUL:
Podobna dela v drugih slovenskih zbirkah:

Nazaj