izpis_h1_title_alt

Ob skodelici slovenskega čaja
ID Topole, Ana (Avtor), ID Miklavc, Jure (Mentor) Več o mentorju... Povezava se odpre v novem oknu

.pdfPDF - Predstavitvena datoteka, prenos (3,95 MB)
MD5: 9752FD88C8B8A1957A8772702E4291B9
.pdfPDF - Priloga, prenos (677,95 KB)
MD5: C540E6062CB3B8AC9EC6B9E868949677

Izvleček
Ustvarila sem trajnostni koncept slovenske čajanke kot namensko preživljanje kvalitetnega časa z bližnjimi ob slovenskem čaju. Naša dežela je polna rastlin, ki jih lahko posušimo in iz njih pripravimo vrhunske čaje. Imamo celo pregovor, ki pravi, da za vsako bolezen raste roža, a menim, da premalo cenimo to, kar imamo. S svojim diplomskim delom želim v slovenski prostor implementirati vzdržno in zavedno kulturo pitja čaja, zato sem raziskala slovenske navade, kulture in znamenitosti, ki so zaznamovale likovno podobo mojega seta za slovensko čajanko. Cilj vpeljave čajanke je predvsem čas za umiritev in pogovor ter kvalitetno preživljen čas z našimi bližnjimi, brez kakršnihkoli motilcev, in navsezadnje zavedanje visoke kvalitete lokalnih sestavin za pripravo le-te.

Jezik:Slovenski jezik
Ključne besede:Industrijsko oblikovanje Čajanka Slovenija Trajnost Diplomska naloga
Vrsta gradiva:Diplomsko delo/naloga
Organizacija:ALUO - Akademija za likovno umetnost in oblikovanje
Leto izida:2023
PID:20.500.12556/RUL-150159 Povezava se odpre v novem oknu
Datum objave v RUL:14.09.2023
Število ogledov:489
Število prenosov:54
Metapodatki:XML RDF-CHPDL DC-XML DC-RDF
:
Kopiraj citat
Objavi na:Bookmark and Share

Sekundarni jezik

Jezik:Angleški jezik
Naslov:Over a cup of Slovenian tea
Izvleček:
I created a sustainable concept of a Slovenian tea party as a dedicated way of spending quality time with loved ones over Slovenian tea. Our country is full of plants, that can be dried and made into excellent herbal infusions. We even have a proverb, that says »a flower grows for every disease«, but I think we don't appreciate enough, what we have. With my graduation thesis, I want to implement a sustainable and conscious culture of tea drinking in the Slovenian space, so I researched Slovenian customs, cultures and sights, that marked the visual image of my Slovenian tea set. The aim of introducing the tea time is above all a time to calm down and talk, as well as quality time spent with our loved ones without any distractions and, ultimately, raise awareness of the high quality of local ingredients for preparing it.

Ključne besede:Industrial design Tea time Slovenia Sustainability BA thesis

Podobna dela

Podobna dela v RUL:
Podobna dela v drugih slovenskih zbirkah:

Nazaj