izpis_h1_title_alt

Podporne mreže mladih v psihosocialnih stiskah: zaključno poročilo ciljnega raziskovalnega projekta
ID Dekleva, Bojan (Avtor), ID Grbec, Helena (Avtor), ID Klemenčič Rozman, Mija Marija (Avtor), ID Lah, Alessandra (Avtor), ID Leskošek, Vesna (Avtor), ID Mikuš Kos, Anica (Avtor), ID Polajžer, Petra (Avtor), ID Rapuš Pavel, Jana (Avtor), ID Razpotnik, Špela (Avtor), ID Sande, Matej (Avtor), ID Simić, Sandra (Avtor), ID Tadič, Darja (Avtor)

URLURL - Predstavitvena datoteka, za dostop obiščite http://pefprints.pef.uni-lj.si/7047/ Povezava se odpre v novem oknu

Izvleček
Preliminarna študija je nastajala v času povečane javne in medijske pozornosti pojavu duševnih stisk mladih, predvsem v dveh smereh. Prva je obsegala opozarjanje na dolge čakalne roke in težko dostopnost pomoči za mlade (kar se je nanašalo predvsem na pedopsihiatrične obravnave in v manjši meri na dostopnost svetovalnih/psihoterapevtskih obravnav). Druga smer je poudarjala problem mladih s pridruženim za okolico motečim, tudi nasilnim vedenjem. Mediji so opozarjali na pomanjkanje primernih strokovnih obravnav za take mlade. Omenjali so, da je na voljo nedopustno premalo celostne in medresorsko povezane strokovne pomoči, da se nanjo predolgo čaka, da v nekaterih regijah sploh ni dostopa do nje in da je pogosto izvajana na neustrezen način. Vseeno pa je v medijskem diskurzu, ki je sicer po našem mnenju upravičeno opozarjal na manko dostopnosti pomoči oz. sistemske ureditve, bilo po našem mnenju zaznati nevarne tendence individualiziranja odgovornosti, slikanja mladostnic_kov v stiskah kot potencialno nevarnih ter hlastanju za hitrimi, instantnimi rešitvami.

Jezik:Slovenski jezik
Ključne besede:pregled literature
Vrsta gradiva:Temeljna raziskava
Tipologija:2.12 - Končno poročilo o rezultatih raziskav
Organizacija:PEF - Pedagoška fakulteta
Založnik:Univerza v Ljubljani, Pedagoška fakulteta, Fakulteta za socialno delo
Leto izida:2021
PID:20.500.12556/RUL-133636 Povezava se odpre v novem oknu
COBISS.SI-ID:87957251 Povezava se odpre v novem oknu
Datum objave v RUL:13.12.2021
Število ogledov:1773
Število prenosov:240
Metapodatki:XML RDF-CHPDL DC-XML DC-RDF
:
Kopiraj citat
Objavi na:Bookmark and Share

Podobna dela

Podobna dela v RUL:
Podobna dela v drugih slovenskih zbirkah:

Nazaj