izpis_h1_title_alt

Postmoderni trendi v slovenskem luksuznem turizmu: primer Rogaške Slatine in Podčetrtka : primer Rogaške Slatine in Podčetrtka
ID Božak, Nejc (Avtor), ID Lah, Marko (Mentor) Več o mentorju... Povezava se odpre v novem oknu

.pdfPDF - Predstavitvena datoteka, prenos (1,95 MB)
MD5: 1CD688129A9891A4F2B51C825B5726EC

Izvleček
V turizmu se dogajajo veliki premiki tako na ponudbeni strani kot na strani turistov. V literaturi so novodobni trendi na področju turizma zelo pogosta tematika in veliko avtorjev le-te povezuje s širšim družbenim pojmom postmodernizma. V magistrski nalogi sem se osredotočil na vidik tega pojma, ki se nanaša na luksuzni turizem v Sloveniji. Na podlagi virov in intervjujev z nekaterimi turističnimi deležniki dveh destinacij sem ugotovil, da se ponudniki vse bolj zavedajo novodobnih trendov, ki jih lahko povežemo s postmodernostjo, vendar je v praksi prisotnih še nekaj vrzeli, zaradi katerih luksuzni turistični potencial dveh slovenskih destinacij ni izkoriščen v popolnosti. V empiričnem delu naloge sem uporabil kvalitativne raziskovalne metode intervjujev, ki so bili opravljeni z direktorjema javnih zavodov za turizem in kulturo destinacij Rogaška Slatina in Podčetrtek, s predstavniki nekaterih turističnih ponudnikov omenjenih destinacij in predstavnico turistične agencije iz Rogaške Slatine. Na koncu sem primerjal odgovore intervjuvancev ene in druge destinacije ter ocenil, katera destinacija ima več skupnih točk s teorijo o postmodernem luksuznem turizmu. Ugotovitve sem povezal tudi s strategijo luksuznega turizma Slovenske turistične organizacije in kvalitativno ocenil, katera destinacija je z njo bolj skladna.

Jezik:Slovenski jezik
Ključne besede:Postmodernizem, post-turizem, post-turist, luksuzni turizem.
Vrsta gradiva:Magistrsko delo/naloga
Tipologija:2.09 - Magistrsko delo
Organizacija:FDV - Fakulteta za družbene vede
Kraj izida:Ljubljana
Založnik:[N. Božak]
Leto izida:2021
Št. strani:157 str.
PID:20.500.12556/RUL-128014 Povezava se odpre v novem oknu
UDK:338.48(497.4)(043.2)
COBISS.SI-ID:71072515 Povezava se odpre v novem oknu
Datum objave v RUL:01.07.2021
Število ogledov:792
Število prenosov:83
Metapodatki:XML RDF-CHPDL DC-XML DC-RDF
:
Kopiraj citat
Objavi na:Bookmark and Share

Sekundarni jezik

Jezik:Angleški jezik
Naslov:Postmodern trends in Slovenian luxury tourism: the case of Rogaška Slatina and Podčetrtek : magistrsko delo
Izvleček:
In tourism, there are big changes both on the supply side and on the side of tourists. In the literature, modern trends in the field of tourism are a very common topic and many authors associate these trends with the broader social concept of postmodernism. In my master's thesis, I focused on the aspect of this concept, which refers to luxury tourism in Slovenia. Based on sources and interviews with some tourism representatives of the two destinations, I found that providers are increasingly aware of modern trends that can be associated with postmodernity, but in practice there are still gaps that prevent the luxury tourism of the two Slovenian destinations to reach its potential in full. In the empirical part of the thesis, I used qualitative research method of interviews conducted with directors of public institutes for tourism and culture in Rogaška Slatina and Podčetrtek, representatives of some tourist providers of these destinations and a representative of a tourist agency from Rogaška Slatina. In the end, I made a comparison between the answers of the interviewees of one and the other destination and assessed which destination has more in common with the theory of postmodern luxury tourism. I also linked the findings to the luxury tourism strategy of the Slovenian Tourist Board and qualitatively assessed which destination is more in line with it.

Ključne besede:Postmodernism, post-tourism, post-tourist, luxury tourism.

Podobna dela

Podobna dela v RUL:
Podobna dela v drugih slovenskih zbirkah:

Nazaj