izpis_h1_title_alt

Vpliv dodatkov na lastnosti sulfoniranih melaminsko-formaldehidih pen
Petrič, Lucija (Avtor), Alič, Branko (Mentor) Več o mentorju... Povezava se odpre v novem oknu

.pdfPDF - Predstavitvena datoteka, prenos (1,49 MB)
MD5: 9C6D403AA45036BC7B02E629970AFF84

Izvleček
Pripravila sem 15 različnih SMF pen, na podlagi spreminjanja mas osnovnih komponent pene in dodatkov. Tako sem ugotavljala kako določene snovi in dodatki vplivajo na lastnosti SMF pen. Vsako peno sem pripravila po istem postopku. Zamreževanje je potekalo v mikrovalovni pečici. Izmerila sem njihove mehanske lastnosti, njihovo gostoto ter ugotavljala njihovo mikroskopsko zgradbo.

Jezik:Slovenski jezik
Ključne besede:melaminsko-formaldehidne smole, melaminsko-formaldehidne pene, mehanske lastnosti, vrstični elektronski mikroskop
Vrsta gradiva:Diplomsko delo/naloga (mb11)
Tipologija:2.11 - Diplomsko delo
Organizacija:FKKT - Fakulteta za kemijo in kemijsko tehnologijo
Leto izida:2020
COBISS.SI-ID:28065283 Povezava se odpre v novem oknu
Število ogledov:172
Število prenosov:54
Metapodatki:XML RDF-CHPDL DC-XML DC-RDF
 
Skupna ocena:(0 glasov)
Vaša ocena:Ocenjevanje je dovoljeno samo prijavljenim uporabnikom.
:
Objavi na:AddThis
AddThis uporablja piškotke, za katere potrebujemo vaše privoljenje.
Uredi privoljenje...

Sekundarni jezik

Jezik:Angleški jezik
Naslov:Effect of additives on characteristics sulfonated melamine formaldehyde foams
Izvleček:
I prepared 15 different SMF foams with different mass of basic component of foams and additives. By changing their ratios I tried to determine how certain component and additives effect on characteristics of SMF foams. All foams were prepared by the same procedure. Crosslinking proceeded in microwave. I measured their mechanical properties, their density and observe their microscopic structure.

Ključne besede:melamine-formaldehyde resins, melamine-formaldehyde foams, mechanical properties, scanning electron microscopy

Podobna dela

Podobna dela v RUL:
Podobna dela v drugih slovenskih zbirkah:

Komentarji

Dodaj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti.

Komentarji (0)
0 - 0 / 0
 
Ni komentarjev!

Nazaj