izpis_h1_title_alt

Umetna inteligenca v bioinženirstvu
LEVSTEK, MARCEL (Avtor), Žnidaršič Plazl, Polona (Mentor) Več o mentorju... Povezava se odpre v novem oknu

.pdfPDF - Predstavitvena datoteka, prenos (1,19 MB)
MD5: 3C606AE76921119A38691E8F870DE798

Izvleček
V času razcveta informacijske tehnologije in velike količine podatkov algoritmi strojnega učenja predstavljajo možno rešitev za številne inženirske izzive. Diplomsko delo vsebuje pregled osnov umetne inteligence in zadnjih prebojev pri njeni implementaciji v bioinženirstvu, ki zajema iskanje potencialnih zdravil, pripravo biokatalizatorjev, optimizacijo in avtomatizacijo reakcij ter industrijskih bioprocesov.

Jezik:Slovenski jezik
Ključne besede:bioinženirstvo, umetna inteligenca, strojno učenje, digitalni dvojčki, bioinformatika
Vrsta gradiva:Diplomsko delo/naloga (mb11)
Tipologija:2.11 - Diplomsko delo
Organizacija:FKKT - Fakulteta za kemijo in kemijsko tehnologijo
Leto izida:2020
COBISS.SI-ID:22836483 Povezava se odpre v novem oknu
Število ogledov:320
Število prenosov:146
Metapodatki:XML RDF-CHPDL DC-XML DC-RDF
 
Skupna ocena:(0 glasov)
Vaša ocena:Ocenjevanje je dovoljeno samo prijavljenim uporabnikom.
:
Objavi na:AddThis
AddThis uporablja piškotke, za katere potrebujemo vaše privoljenje.
Uredi privoljenje...

Sekundarni jezik

Jezik:Angleški jezik
Naslov:Artificial intelligence in bioengineering
Izvleček:
In the age of the information technology boom and big data, machine learning algorithms represent a possible solution to many engineering challenges. The diploma thesis includes a review of the basics of artificial intelligence and the latest breakthroughs in the implementation of it into bioengineering, including the search for potential drug candidates, preparation of biocatalysts, optimization and automation of reactions and industrial bioprocesses.

Ključne besede:bioengineering, artificial intelligence, machine learning, digital twins, bioinformatics

Podobna dela

Podobna dela v RUL:
Podobna dela v drugih slovenskih zbirkah:

Komentarji

Dodaj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti.

Komentarji (0)
0 - 0 / 0
 
Ni komentarjev!

Nazaj