izpis_h1_title_alt

Ohranjanje svežine živil
Žalec, Žiga (Avtor), Miklavc, Jure (Mentor) Več o mentorju... Povezava se odpre v novem oknu

.pdfPDF - Predstavitvena datoteka, prenos (5,14 MB)

Izvleček
V diplomski nalogi z naslovom Ohranjanje svežine živil sem raziskoval različne tehnike in pripomočke, kako pripraviti živila ter jih obdržati čim dlje užitna za uporabnika. Raziskava je odprla problematiko živil, na katere sem se potem osredotočil. Ugotovil sem, da nekateri Evropejci čez dan zaužijejo premalo sadja. Zato bom oblikoval izdelek, ki bo uporabnike spodbudil k povečanju dnevnega vnosa sadja. Ustvaril bom alternativno rešitev za hlajenje in vzdrževanje sadja čez dan, ki bo energijsko učinkovita in preprosta. Za končno rešitev bom izbral materiale, ki so primerni za dolgotrajno uporabo ter so človeku prijazni in dostopni. Pri izdelku bom upošteval enostavno čiščenje, lahkotno odpiranje in zlaganje ter enakomerno razporejeno hlajenje, ki temelji na načelu izhlapevanja.

Jezik:Slovenski jezik
Ključne besede:industrijsko oblikovanje, oblikovanje shrambe živil, ohranjanje svežine, lončarstvo, naravni materiali, ohlajanje z izhlapevanjem, vpijanje plinov, povečanje dnevnega vnosa sadja, diplomsko delo
Vrsta gradiva:Diplomsko delo/naloga (mb11)
Organizacija:ALUO - Akademija za likovno umetnost in oblikovanje
Leto izida:2019
Število ogledov:275
Število prenosov:166
Metapodatki:XML RDF-CHPDL DC-XML DC-RDF
 
Skupna ocena:(0 glasov)
Vaša ocena:Ocenjevanje je dovoljeno samo prijavljenim uporabnikom.
:
Objavi na:AddThis
AddThis uporablja piškotke, za katere potrebujemo vaše privoljenje.
Uredi privoljenje...

Sekundarni jezik

Jezik:Angleški jezik
Naslov:Preserving the freshness of food
Izvleček:
In my thesis, titled Preserving the freshness of food I was researching various techniques and gadgets, for preserving food and keeping them fresh longer time for the consumer. The research also made it easier for me to choose the food problems that I should focus on. I Dicscovered that some Europeans don't intake the minimum fruit intake prescipted per day. In my thesis I intend to design a product, which will encourage the user to increase the daily intake of fruit per day. I will create an alternative solution for cooling and conserving fruit, which will be energy efficient and easy to use in daily basis. For my project I will choose materials that are suitable for long usage, aren't harmful to humans and are accessible. For my project I considered easy cleaning, opening and stacking fruit, it also has evenly distributed cooling system, based on evaporation technique.

Ključne besede:industrial design, designing food storage, preserving freshness, pottery, natural materials, cooling with evaporation, gas absorbtion, consumption increase in fruit intake, BA thesis

Podobna dela

Podobna dela v RUL:
Podobna dela v drugih slovenskih zbirkah:

Komentarji

Dodaj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti.

Komentarji (0)
0 - 0 / 0
 
Ni komentarjev!

Nazaj