izpis_h1_title_alt

Surface-patterning generated half-skyrmion lattices in cholesteric blue phase thin films
Wang, Shun (Avtor), Ravnik, Miha (Avtor), Žumer, Slobodan (Avtor)

.pdfPDF - Predstavitvena datoteka, prenos (1,58 MB)
MD5: 3278A8F15557941CB154B1D0D5579F7C

Izvleček
Liquid crystalline blue phase (BP) II sandwiched between a pair of confining surfaces with specifically designed patterns is studied using numerical simulation based on the Landau-de Gennes phenomenological approach. Directed by the surface patterns, quasi-two-dimensional half-Skyrmion lattices form. Specifically, we observe the formation of square and triangular lattices of half-Skyrmions. These lattices of the swirling skyrmion textures are interspersed with singular −1/2 or −1 line defects, which also constitute quasi-two-dimensional regular lattices. Finally, this work is a contribution to designing and stabilising complex birefringent layer profiles of various symmetries.

Jezik:Angleški jezik
Ključne besede:liquid crystals, blue phases, half-skyrmions, thin films
Tipologija:1.01 - Izvirni znanstveni članek
Organizacija:FMF - Fakulteta za matematiko in fiziko
Leto izida:2018
Št. strani:str. 2329-2340
Številčenje:Vol. 45, iss. 13-15
UDK:538.9
ISSN pri članku:0267-8292
DOI:10.1080/02678292.2018.1512168 Povezava se odpre v novem oknu
COBISS.SI-ID:3233892 Povezava se odpre v novem oknu
Število ogledov:472
Število prenosov:211
Metapodatki:XML RDF-CHPDL DC-XML DC-RDF
 
Skupna ocena:(0 glasov)
Vaša ocena:Ocenjevanje je dovoljeno samo prijavljenim uporabnikom.
:
Objavi na:AddThis
AddThis uporablja piškotke, za katere potrebujemo vaše privoljenje.
Uredi privoljenje...

Gradivo je del revije

Naslov:Liquid crystals
Skrajšan naslov:Liq. cryst.
Založnik:Taylor & Francis
ISSN:0267-8292
COBISS.SI-ID:1690628 Povezava se odpre v novem oknu

Sekundarni jezik

Jezik:Slovenski jezik
Ključne besede:tekoči kristali, modre faze, polovični skirmioni, tanki filmi

Podobna dela

Podobna dela v RUL:
Podobna dela v drugih slovenskih zbirkah:

Komentarji

Dodaj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti.

Komentarji (0)
0 - 0 / 0
 
Ni komentarjev!

Nazaj