izpis_h1_title_alt

Zasnova in izdelava naprave za oblikovanje piškotov z ekstruzijo
ID Zavrtanik, Luka (Avtor), ID Valentinčič, Joško (Mentor) Več o mentorju... Povezava se odpre v novem oknu, ID Orbanić, Henri (Komentor)

.pdfPDF - Predstavitvena datoteka, prenos (26,14 MB)
MD5: 0ECDB592CD142EFEAE8DD2F29C4956E1

Izvleček
Namen naloge je razvoj prototipa kuhinjskega aparata, s katerim avtomatiziramo oblikovanje domačih piškotov. Pred pričetkom razvoja preučimo obstoječe industrijske rešitve ter pretehtamo možnosti apliciranja teh rešitev v gospodinjski uporabi. Proces razvoja začnemo z izdelavo in testiranjem dveh prototipov ter na podlagi rezultatov ugotovimo, da se najbolje obnese prototip, ki temelji na postopku ekstruzije. Izbrani prototip tekom naloge testiramo ter na podlagi testov postopoma izboljšujemo in nadgrajujemo. Proces razvoja zaključimo, ko so s prototipom izdelani piškoti iz vidika oblike primerljivi ročno izdelanim.

Jezik:Slovenski jezik
Ključne besede:piškoti, ekstruzija, testo, snovanje izdelka, prototip
Vrsta gradiva:Magistrsko delo/naloga
Tipologija:2.09 - Magistrsko delo
Organizacija:FS - Fakulteta za strojništvo
Leto izida:2018
PID:20.500.12556/RUL-105118 Povezava se odpre v novem oknu
Datum objave v RUL:26.10.2018
Število ogledov:1036
Število prenosov:92
Metapodatki:XML RDF-CHPDL DC-XML DC-RDF
:
Kopiraj citat
Objavi na:Bookmark and Share

Sekundarni jezik

Jezik:Angleški jezik
Naslov:Design and making of an extrusion based biscuit forming machine
Izvleček:
The goal of the thesis is to develop a prototype of a kitchen appliance, whose purpouse is automating the process of forming home-made biscuits. First we research the existing industrial solutions and asses their potential for household use. The development begins by manufacturing and testing two separate prototypes and is based on the results of the first set of results, which prove, that that the extrusion-based prototype is the best choice of the two. The extrusion prototype is then, based on the results of constant testing, gradually improved throughout the thesis. The development of the prototype ends, when the bescuits, made using the prototype, are comparable to the hand-made ones.

Ključne besede:biscuits, extrusion, dough, product design, prototype

Podobna dela

Podobna dela v RUL:
Podobna dela v drugih slovenskih zbirkah:

Nazaj