izpis_h1_title_alt

Senzorski sistem z analizo podatkov v realnem času
Zupančič, Rok (Avtor), Trebar, Mira (Mentor) Več o mentorju... Povezava se odpre v novem oknu

.pdfPDF - Predstavitvena datoteka, prenos (4,56 MB)

Izvleček
Vzdrževanje in nadzor ustreznih temperaturnih in drugih pogojev hladne verige za hitro pokvarljive proizvode je eno od pomembnih raziskovalnih področij, saj ob nepravilnem ravnanju zavržemo ogromne količine hrane. Z implementacijo ``pametnih'' senzorskih sistemov in algoritmov lahko pravočasno zaznamo odstopanja in se nanje ustrezno odzovemo. V magistrski nalogi smo razvili in izdelali prototip senzorskega sistema za zajem in analizo podatkov v realnem času s podporno spletno aplikacijo. Mikrokrmilnik NodeMCU skrbi za komunikacijo s senzorji za temperaturo, vlago, kisik, ogljikov dioksid, etilen in svetlobo; podatke pa zapisuje na spominsko kartico ali jih preko Wi-Fi povezave pošilja na strežnik. Na podlagi izmerjenih temperatur smo dinamično napovedovali dobo uporabnosti rib, sistem pa smo preizkusili tudi za analizo zorenja sadja in zelenjave. Preverjali smo pogoje hranjenja in na osnovi pridobljenih meritev predstavili rezultate senzorskih sistemov ter vpliv tvorbe etilena v jabolkih na kumare.

Jezik:Slovenski jezik
Ključne besede:internet stvari, mikrokrmilnik, senzorji, hladna veriga, doba uporabnosti
Vrsta gradiva:Magistrsko delo/naloga (mb22)
Organizacija:FRI - Fakulteta za računalništvo in informatiko
Leto izida:2018
Število ogledov:110
Število prenosov:102
Metapodatki:XML RDF-CHPDL DC-XML DC-RDF
 
Skupna ocena:(0 glasov)
Vaša ocena:Ocenjevanje je dovoljeno samo prijavljenim uporabnikom.
:
Objavi na:AddThis
AddThis uporablja piškotke, za katere potrebujemo vaše privoljenje.
Uredi privoljenje...

Sekundarni jezik

Jezik:Angleški jezik
Naslov:Sensor system with real time data analysis
Izvleček:
Maintaining and controlling the appropriate temperature and other conditions of the cold chain for perishable products is important research area, since in case of improper handling, we lose huge amounts of food. With the implementation of smart sensor systems and algorithms, we can detect deviations and respond appropriately to them. In the master's thesis, we developed a prototype sensor system for real-time data monitoring and analysis with a supportive web application. The microcontroller NodeMCU ensures communication with sensors for temperature, humidity, oxygen, carbon dioxide, ethylene and light; the data is recorded on a memory card or sent via Wi-Fi connection to the server. Based on temperature measurement, we dynamically predicted the shelf life of the fish. We tested our system with fruit and vegetables for analysis of ripening under cold storage conditions and the effect of ethylene in apples on cucumbers.

Ključne besede:Internet of Things, Microcontroller, Sensors, Cold chain, Shelf life

Podobna dela

Podobna dela v RUL:
Podobna dela v drugih slovenskih zbirkah:

Komentarji

Dodaj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti.

Komentarji (0)
0 - 0 / 0
 
Ni komentarjev!

Nazaj