izpis_h1_title_alt

Sanacija sistema reflektivnih nalepk na kaštnih zidovih HE Moste : diplomska naloga
ID Brezovar, Vera (Avtor), ID Savšek, Simona (Mentor) Več o mentorju... Povezava se odpre v novem oknu, ID Ambrožič, Tomaž (Komentor)

.pdfPDF - Predstavitvena datoteka, prenos (3,83 MB)
MD5: D90D9F55032DD0A6ECD15DB1E7E53662

Izvleček
Na hidroelektrarni Moste je vzpostavljena precizna geodetska mreža za spremljanje premikov pregrade. Del HE Moste je tudi kaštni zid, ki je predmet diplomske naloge. Kontrolne točke na kaštnem zidu so signalizirane z reflektivnimi nalepkami, nekatere med njimi so zaradi vpliva okolja uničene. Da je še naprej možno spremljanje, je bilo potrebno vzpostaviti novo skupino kontrolnih točk, ki to omogočajo. Želja naročnika je, da premike spremljamo kontinuirano, zato smo v diplomski nalogi povezali staro stanje z novim in s tem omogočili neprekinjeno sledenje. Zanimalo nas je tudi, ali so reflektivne nalepke primeren način signalizacije točk na kaštnem zidu. Rezultati naloge so najverjetnejše 3D koordinate kontrolnih točk starega in novega stanja s pripadajočimi standardnimi odkloni ter njihove prostorske povezave.

Jezik:Slovenski jezik
Ključne besede:Hidroelektrarna Moste, reflektivne nalepke, kaštni zid, geodetska mreža, kontrolne točke
Vrsta gradiva:Diplomsko delo/naloga
Tipologija:2.11 - Diplomsko delo
Organizacija:FGG - Fakulteta za gradbeništvo in geodezijo
Založnik:[V. Brezovar]
Leto izida:2018
PID:20.500.12556/RUL-101908 Povezava se odpre v novem oknu
UDK:528.48:621.311.21(497.4Moste)(043.2)
COBISS.SI-ID:8507489 Povezava se odpre v novem oknu
Datum objave v RUL:13.07.2018
Število ogledov:1336
Število prenosov:485
Metapodatki:XML RDF-CHPDL DC-XML DC-RDF
:
Kopiraj citat
Objavi na:Bookmark and Share

Sekundarni jezik

Jezik:Angleški jezik
Naslov:The recovery of reflective labels on stone wall hydroelectric power station Moste : graduation thesis
Izvleček:
An accurate geodetic network has been established at the Hydroelectric Power Station (HPS) Moste in order to monitor any movements of the barrier. A part of HPS Moste is also stone wall, which is being studied in the graduation paper. It was marked with reflective tape targets to track its movement in the past. However, since they were damaged because of the impact of the environment, new points had to be assigned. Our primary task was to establish a mathematical connection between new and old points so as to have complete data and to be able to track any changes in time. Furthermore, we have decided to do an evaluation of reflective stickers and their use as described above. The graduation paper conclusions are 3D coordinates of old and new geodetic points as well as their standard deviation and the deviation of separate groups of correlated points.

Ključne besede:HE Moste, reflective tape targets, stone wall, geodetic network, control points

Podobna dela

Podobna dela v RUL:
Podobna dela v drugih slovenskih zbirkah:

Nazaj