1. Izogibalni test z deževniki vrste Eisenia fetida Savigny kot indikator onesnaženosti tal s svincem, cinkom in kadmijemAndreja Šekoranja, 2008, diplomsko delo Ključne besede: tla, onesnaženost tal, čiščenje tal, pedologija, izogibalni testi, težke kovine, kovine, onesnaževanje tal, remediacija tal, deževniki, Eisenia fetida, svinec, cink, kadmij, Mežica Celotno besedilo (datoteka, 386,78 KB) |
2. Določevanje estrogenske aktivnosti vtokov in iztokov čistilnih napravKatarina Levart, 2009, diplomsko delo Ključne besede: ekotoksikologija, varstvo okolja, biološki testi, test YES, čistilne naprave, odpadne vode, estrogenska aktivnost, Slovenija Celotno besedilo (datoteka, 1,49 MB) |
3. Primerjava različnih tipov žlahtne vinske trte (Vitis vinifera L.) sorte 'Cipro' v Slovenski IstriGoran Markučič, 2012, diplomsko delo Ključne besede: vinogradništvo, vinska trta, Vitis vinifera L., Cipro, grozdje, ampelografija, Slovenska Istra, vino, rodnost, rast, virusni testi, genetski testi, kakovost Celotno besedilo (datoteka, 1,64 MB) |
4. Primerjava dveh seroloških metod za dokaz protiteles IgM, IgG in IgA proti bakteriji Chlamydia pneumoniaeDamjana Šumah, 2006, diplomsko delo Ključne besede: serološki testi, mikroimunofluorescenca, Chlamydia pneumoniae, protitelesa IgM, protitelesa IgG, protitelesa IgA, imunski odziv, MIF, test Focus, test Labsystem Celotno besedilo (datoteka, 947,89 KB) |
5. Vpliv topila v tekoči aromi na kakovost konditorskih izdelkovAlenka Marčič, 2010, diplomsko delo Ključne besede: arome, tekoče arome, topila, etanol, propilenglikol, triacetin, trietil citrat, tributilacetil citrat, migliol, crodamol, limonen, konditorski izdelki, čokolada, bonboni, trdi bonboni, žele bonboni, žvečilni gumi, keksi, senzorični testi, rangirni test Celotno besedilo (datoteka, 677,19 KB) |
6. Optimizacija prototipa novega živilskega izdelka s senzoričnim testiranjemKatarina Borovšak, 2011, diplomsko delo Ključne besede: živilska industrija, razvoj novih izdelkov, sladice, desertni prelivi, teranov preliv, raziskave tržišča, fokusne skupine, senzorično testiranje, testi preferenc, hedonski test, potrošniki, sprejemljivost pri potrošnikih, optimizacija prototipa Celotno besedilo (datoteka, 1,19 MB) |
|
8. Povezanost morfoloških in motoričnih spremenljivk s situacijskim testom pri športnih plezalcih in plezalkahTomaž Rant, 2005, diplomsko delo Ključne besede: športno plezanje, morfološke značilnosti, motorične sposobnosti, mišice, raziskave, testi, moški, Pearsonov koeficient, regresijska analiza Celotno besedilo (povezava drugam) |
9. Vpliv vadbe aktivacije na moč upogibalk prstov pri mlajših rekreativnih plezalcihMarko Zadravec, 2006, diplomsko delo Ključne besede: fiziologija, plezanje, športna rekreacija, aktivacija, trening, moč, vadba, upogibalke, prsti, mišična aktivacija, testi, meritve, F-test Celotno besedilo (povezava drugam) |
10. Analiza dveh sezon tekmovalca v kajaku na mirnih vodahRegent Jernej Župančič, 2007, diplomsko delo Ključne besede: vodni športi, kajakaštvo, kajak, mirne vode, sezona, dnevnik, vadba, tekmovanje, rezultati, testi, meritve, analiza Celotno besedilo (povezava drugam) |