1. Razlike med navadno ajdo (Fagopyrum esculentum Moench) in tatarsko ajdo (Fagopyrum tatarica Gaertn.)Lea Lukšič, 2010, diplomsko delo Ključne besede: žito, ajda, navadna ajda, Fagopyrum esculentum, tatarska ajda, Fagopyrum tataricum, zdravilne lastnosti, antioksidanti, rutin Celotno besedilo (povezava drugam) |
2. Antioksidativni potencial pire (Triticum aestivum L. var. spelta), navadne ajde (Fagopyrum esculentum Moench) in tatarske ajde (Fagopyrum tataricum Gaertn.)Lea Lukšič, 2012, magistrsko delo Ključne besede: žita, ajda, navadna ajda, Fagopyrum esculentum, tatarska ajda, Fagopyrum tataricum, pira, Triticum aestivum L. var. spelta, antioksidanti, fenoli, polifenoli, tanini Celotno besedilo (datoteka, 817,98 KB) |
3. Vsebnost primarnih in sekundarnih metabolitov ob različni zrelosti sort črnega ribeza (Ribes nigrum L.)Anka Čebulj, 2012, magistrsko delo Ključne besede: sadjarstvo, črni ribez, Ribes nigrum, sladkorji, organske kisline, fenoli, zrelost plodov, metaboliti, antioksidanti, flavanoli, flavonoli Celotno besedilo (datoteka, 950,08 KB) |
4. Stabilnost polarnih in nepolarnih antioksidantov v kompleksnem matriksuLuka Wechtersbach, 2005, diplomsko delo Ključne besede: antioksidanti, antioksidativna aktivnost, DPPH, 2, 2-difenil-1-pikril-hidrazil, TCEP, tris(2-karboksietil)fosfin, vitamin C, vitamin E, stabilnost, metafosforna kislina, homogenizacija, shranjevanje Celotno besedilo (datoteka, 1,57 MB) |
5. Uporaba kvasne biomase s povečanim antioksidativnim potencialomTea Morčič, 2006, diplomsko delo Ključne besede: kvasovke, krom, stres, antioksidanti, glutation, askorbinska kislina, biomasa, akumulacija kroma, metabolna aktivnost Celotno besedilo (datoteka, 420,74 KB) |
6. Arheje in antioksidantiPetra Terpinc, 2006, diplomsko delo Ključne besede: arheje, hipertermofili, Aeropyrum pernix, biomasa, proteini, polifenolne spojine, proste-SH spojine, antioksidanti, antioksidativna aktivnost, Singleton-Rossi, DPPH, HPLC Celotno besedilo (datoteka, 754,53 KB) |
7. Vloga polifenol-oksidaze, peroksidaz in fenilalanin-deaminaze pri porjavenju krompirjaAndreja Erjavec, 2007, diplomsko delo Ključne besede: encimi, krompir, antioksidanti, polifenol-oksidaze, peroksidaze, fenilalanin-deaminaze, polifenoli, encimsko porjavenje krompirja, skladiščenje v zračni atmosferi, skladiščenje v kisikovi atmosferi Celotno besedilo (datoteka, 700,37 KB) |
8. Vpliv skladiščenja na kakovost pasteriziranih ohlajenih jediIrena Bernat, 2007, diplomsko delo Ključne besede: gotove jedi, polpete v omaki iz stročjega fižola s krompirjevim pirejem, čufte v paradižnikovi omaki s krompirjevim pirejem, antioksidanti, ekstrakt rožmarina, obstojnost gotovih jedi, skladiščenje, senzorične lastnosti, kemijska sestava, oksidacija lipidov, mikrobiološka kakovost Celotno besedilo (datoteka, 453,92 KB) |
9. Vpliv skladiščenja in sorte na vsebnost polifenolov, askorbinske kisline in antioksidativni potencial radiča (Cichorium intybus L.)Lovro Sinkovič, 2010, diplomsko delo Ključne besede: radič, Chicorium intybus L., antioksidanti, antioksidacijski potencial, polifenoli, maščobne kisline, vitamini, minerali, DPPH, HPLC, spektrofotometer, transpiracija, skladiščenje Celotno besedilo (datoteka, 650,77 KB) |
10. Vpliv dodatka naravnih antioksidantov na tvorbo trans maščobnih kislin med toplotno obdelavo sončničnega oljaTanja Potočnik, 2011, diplomsko delo Ključne besede: sončnično olje, toplotna obdelava olja, cvrenje, naravni antioksidanti, trans maščobne kisline, polarne spojine, konjugirani dieni, ekstrakt rožmarina, lutein Celotno besedilo (datoteka, 689,11 KB) |