1. Preživetje različnih sevov bakterij rodu Salmonella pri pasterizacijiMateja Strelec, 2006, diplomsko delo Ključne besede: mikroorganizmi, Salmonella, jajčni melanž, pasterizacija, temperatura pasterizacije, čas pasterizacije, inhibicija rasti, decimalni redukcijski čas, vrednost D Celotno besedilo (datoteka, 764,98 KB) |
2. Vpliv sevov iz rodov Salmonella in Lactobacillus na raven izražanja interleukina 8 in proteina toplotnega stresa 70 v celicah Caco-2Sana Fajdiga, 2006, doktorska disertacija Ključne besede: črevesni epitel, celice Caco-2, Salmonella, vnetje, probiotiki, Lactobacillus, interleukin-8, protein toplotnega stresa 70, Hsp70, adhezija, invazija, transepitelna električna upornost Celotno besedilo (datoteka, 2,10 MB) |
3. Preživetje bakterij vrste Salmonella enterica v kuhanih jajcihGregor Cerar, 2007, diplomsko delo Ključne besede: mikroorganizmi, Salmonella enterica, preživelost salmonel, jajca, starost jajc, velikost jajc, kuhanje jajc, središčna temperatura jajc, čas kuhanja jajc Celotno besedilo (datoteka, 390,04 KB) |
4. Določanje bakterij vrst Salmonella enterica in Listeria monocytogenes v živilih s PCR v realnem časuHelena Paternoster, 2009, diplomsko delo Ključne besede: mikrobiološke metode, patogene bakterije, sočasno določanje bakterij, Salmonella enterica, Listeria monocytogenes, PCR v realnem času, občutljivost PCR v realnem času, specifičnost PCR v realnem času, surovo mleko, sterilizirano mleko Celotno besedilo (datoteka, 1019,42 KB) |
5. Protimikrobno delovanje enostavnih fenolnih spojin ter ekstraktov rožmarina in žajblja na različne vrste bakterijDarja Krznar, 2010, diplomsko delo Ključne besede: protimikrobne snovi, rastlinski ekstrakti, ekstrakt rožmarina, ekstrakt žajblja, epigalokatehin galat, galna kislina, klorogenska kislina, metode razredčevanja, minimalna inhibitorna koncentracija, razdeto meso, odpornost bakterij, Staphylococcus aureus, Escherichia coli, Salmonella enteritidis, Salmonella typhimurium Celotno besedilo (datoteka, 624,23 KB) |
6. Protimikrobno delovanje izvlečkov listja in grozdnih kožic vinske trte (Vitis vinifera L.) na patogene bakterije živilBojana Keser, 2010, diplomsko delo Ključne besede: protimikrobne snovi, rastlinski izvlečki, fenolne spojine, izvlečki listja vinske trte, izvlečki grozdnih kožic, vinska trta, Vitis vinifera L., patogene bakterije, Bacillus cereus, Escherichia coli, Salmonella infantis, Staphylococcus aureus, minimalna inhibitorna koncentracija, MIC Celotno besedilo (datoteka, 913,13 KB) |
7. Ugotavljanje kritičnih kontrolnih točk za analizo mikrobioloških tveganj v klavnici perutnineVanja Uhan, 2011, diplomsko delo Ključne besede: nadzor nad živili, kritične kontrolne točke, HACCP, higiena živil, perutninsko meso, klavnice, patogeni mikroorganizmi, Campylobacter, Salmonella, Listeria monocytogenes, Hygram Celotno besedilo (datoteka, 1,54 MB) |
8. Optimizacija metode mPCR za sočasno določanje bakterij rodu Salmonella in vrste Listeria monocytogenesTadeja Kocmur, 2011, diplomsko delo Ključne besede: mikrobiološke metode, patogene bakterije, sočasno določanje, Salmonella, Listeria monocytogenes, multipli PCR, zaporedni PCR, optimizacija mPCR, obogatitvena gojišča, gojišče UPB, občutljivost mPCR Celotno besedilo (datoteka, 834,31 KB) |
9. Ugotavljanje kritičnih kontrolnih točk v klavnici in pakirnici piščančjega mesa in izdelkovTina Tušar, 2011, diplomsko delo Ključne besede: nadzor nad živili, higiena živil, higiena živilskih obratov, klavnice, piščančje meso, kritične kontrolne točke, HACCP, razkužila, čistilna sredstva, Campylobacter spp., Listeria monocytogenes, Salmonella spp. Celotno besedilo (datoteka, 3,15 MB) |
10. Vpliv žganih pijač na preživetje bakterij seva Salmonella enteritidis v modelu želodcaLuka Kranjc, 2011, diplomsko delo Ključne besede: protimikrobno delovanje, Salmonella enteritidis, žgane pijače, alkoholne pijače, vodka, encian, Gentiana lutea, pelinkovec, Artemisia absinthium, model želodca, umetni želodčni sok, živila, otroška kašica, mleko, jogurt, majoneza, razdeto meso, oslič Celotno besedilo (datoteka, 803,08 KB) |