1. Vpliv točkovnih mutacij na interakcije alfa-sinukleina z membranamiNejc Rojko, 2009, diplomsko delo Ključne besede: biološke membrane, lipidne membrane, alfa-sinuklein, točkovne mutacije, cirkularni dihroizem, intrizična fluorescenca, kritična micelna koncentracija, površina molekule alfa-sinukleina, površinska napetost lipidnega monosloja Celotno besedilo (datoteka, 1,98 MB) |
2. Priprava rekombinantnega katepsina B v E. coli in inhibicija njegove aktivnosti z nizkomolekularnimi inhibitorjiMaja Štalekar, 2010, diplomsko delo Ključne besede: katepsin B, prokatepsin B, cisteinska proteaza, heterologno izražanje, rekombinantni protein, Escherichia coli, nizkomolekularni inhibitor, inhibicija, testiranje inhibicije Celotno besedilo (datoteka, 852,65 KB) |
3. Fizikalne lastnosti arheosomov pripravljenih iz lipidov hipertermofilne arheje Aeropyrum pernix K1Tjaša Anzelc, 2006, diplomsko delo Ključne besede: arheje, hipertermofili, Aeropyrum pernix, gojenje arhej, izolacija lipidov, priprava liposomov, arheosom, tankoplastna kromatografija, adsorbcijska kromatografija, fluorescenčna spektroskopija, presevni elektronski mikroskop Celotno besedilo (datoteka, 1,16 MB) |
|
5. Prehranske ter fizikalno-kemijske lastnosti plodov navadnega koprivovca (Celtis australis)Slađana Praća, 2006, diplomsko delo Ključne besede: navadni koprivovec, Celtis australis, vsebnost suhe snovi, vsebnost vode, minerali, proteini, rastlinski pigmenti, vsebnost skupnih maščob, maščobnokislinska sestava, vlaknine, antioksidativna učinkovitost, fenolne spojine Celotno besedilo (datoteka, 1,17 MB) |
6. Arheje in antioksidantiPetra Terpinc, 2006, diplomsko delo Ključne besede: arheje, hipertermofili, Aeropyrum pernix, biomasa, proteini, polifenolne spojine, proste-SH spojine, antioksidanti, antioksidativna aktivnost, Singleton-Rossi, DPPH, HPLC Celotno besedilo (datoteka, 754,53 KB) |
7. Specifični kot zasuka meduAnja Lepen, 2007, diplomsko delo Ključne besede: med, slovenski med, nektar, mana, fizikalno-kemijske lastnosti, specifični kot zasuka, polarimetrična metoda, specifična električna prevodnost Celotno besedilo (datoteka, 672,41 KB) |
|
9. Vsebnost nekaterih prehranskih komponent v plodovih in semenih žižole (Ziziphus jujuba Miller)Ivanka Vergan, 2008, diplomsko delo Ključne besede: žižola, Ziziphus jujuba Miller, nutrienti, voda, askorbinska kislina, prehranska vlaknina, elementi, polifenoli, sladkorji, organske kisline, beljakovine, skupne maščobe, maščobne kisline Celotno besedilo (datoteka, 557,46 KB) |
10. Prehranske in fizikalno-kemijske lastnosti plodov navadne jagodičnice (Arbutus unedo)Milan Farkaš, 2008, diplomsko delo Ključne besede: navadna jagodičnica, Arbutus unedo, kemijska sestava, topna suha snov, voda, elementi, surove beljakovine, skupne maščobe, vlaknina, fenolne spojine, vitamin C Celotno besedilo (datoteka, 2,54 MB) |