1. Karakterizacija slovenskih in ciprskih sadnih sokov z različnimi metodamiKarmen Bat, 2008, diplomsko delo Ključne besede: sadni sokovi, sadni nektarji, pomarančni sok, jabolčni sok, grenivkin sok, ananasov sok, jabolčni nektar, grenivkin nektar, vsebnost sladkorjev, potvorbe, avtentičnost sokov, izotopi, izotopska sestava ogljika, izotopska sestava kisika, pulpa, sladkorji, etanol, voda, HPLC, IRMS, SNIF-NMR Celotno besedilo (datoteka, 1,13 MB) |
2. Razlike v kemijski in izotopski sestavi konvencionalno in ekološko pridelanih jabolkBarbara Petrović, 2011, diplomsko delo Ključne besede: jabolka, ekološka pridelava, konvencionalna pridelava, kemijska sestava, izotopi, izotopska sestava, antioksidativni potencial, skupne fenolne spojine, askorbinska kislina, elementarna sestava, spektrofotometrične metode, HPLC, TXRF Celotno besedilo (datoteka, 905,53 KB) |
3. Določitev fizikalnih in kemijskih parametrov za ugotavljanje pristnosti meduMojca Korošec, 2012, doktorska disertacija Ključne besede: med, sladkorni sirupi, pristnost medu, botanični izvor, Slovenija, sestava ogljikovih hidratov, HILIC, izotopsko razmerje, 13C/12C, 15N/14N, IRMS, sestava aminokislin, HPLC, kemijski elementi, rentgenska fluorescenčna spektroskopija s popolnim odbojem, TXRF, fizikalno-kemijske lastnosti, električna prevodnost, pH, proste in skupne kisline, hidroksimetilfurfural, HMF, prolin, beljakovine, diastazno število, rotacija, korelacije Celotno besedilo (datoteka, 5,53 MB) |
4. Extremophilic microorganisms in Central EuropeVera Zgonik, Janez Mulec, Tina Eleršek, Nives Ogrinc, Polona Jamnik, Nataša Poklar Ulrih, 2021, pregledni znanstveni članek Ključne besede: extremophiles, oligotrophs, psychrophiles, halophiles, thermophiles, Central Europe, karst, extremophile, saltern, sulphidic spring Celotno besedilo (datoteka, 4,23 MB) Gradivo ima več datotek! Več... |
5. Characterization of algae dietary supplements using antioxidative potential, elemental composition, and stable isotopes approachJan Kejžar, Marta Jagodic Hudobivnik, Marijan Nečemer, Nives Ogrinc, Jasmina Masten Rutar, Nataša Poklar Ulrih, 2021, izvirni znanstveni članek Ključne besede: algae, Spirulina, Chlorella, Aphanizomenon flos-aquae, antioxidative potential, stable isotopes, elemental composition, toxic elements Celotno besedilo (datoteka, 1,28 MB) Gradivo ima več datotek! Več... |
6. Prehrana v času nosečnosti in dojenja ter maščobno-kislinska sestava humanega mlekaEvgen Benedik, 2015, doktorska disertacija Ključne besede: prehrana, nosečnost, dojenje, humano mleko, maščobne kisline, večkrat nenasičene maščobne kisline, dokozaheksaenojska kislina, prehranski vnos, plinska kromatografija, prehranski dnevnik, vprašalnik o pogostosti uživanja živil Celotno besedilo (datoteka, 23,86 MB) |
7. Nutritional quality and safety of the Spirulina dietary supplements sold on the Slovenian marketJasmina Masten Rutar, Marta Jagodic Hudobivnik, Marijan Nečemer, Katarina Vogel-Mikuš, Iztok Arčon, Nives Ogrinc, 2022, izvirni znanstveni članek Ključne besede: Spirulina, microalgae, cyanobacteria, elements, toxic elements, amino acids, fatty acids, authenticity, safety, quality Celotno besedilo (datoteka, 1,26 MB) Gradivo ima več datotek! Več... |
8. Construction of IsoVoc database for the authentication of natural flavoursLidija Strojnik, Jože Hladnik, Nika Cvelbar Weber, Darinka Koron, Matej Stopar, Emil Zlatić, Doris Kokalj, Martin Strojnik, Nives Ogrinc, 2021, izvirni znanstveni članek Ključne besede: IsoVoc, database, volatile aroma compounds, fruits, headspace-solid phase microextraction (HS-SPME), gas chromatography-combustion-isotope ratio mass spectrometry (GC-C-IRMS), authenticity Celotno besedilo (datoteka, 2,57 MB) Gradivo ima več datotek! Več... |
9. Metode za ugotavljanje pristnosti ekološko pridelanih živilManca Knap, 2014, doktorska disertacija Ključne besede: sadje, zelenjava, zelišča, ekološka pridelava, konvencionalna pridelava, pristnost živil, antioksidativna učinkovitost, skupni fenoli, izotopsko razmerje, disertacije Celotno besedilo (datoteka, 2,96 MB) |
10. Antioxidant activity in selected Slovenian organic and conventional cropsManca Knap, Nives Ogrinc, Klemen Potočnik, Rajko Vidrih, 2014, izvirni znanstveni članek Ključne besede: antioksidanti, antioksidativna učinkovitost, ekološko kmetijstvo, konvencionalno kmetijstvo, sadje, zelišča, zelenjava Celotno besedilo (povezava drugam) |