1. Uporaba makrocipina iz gobe orjaški dežnik na trdnem nosilcu za izolacijo cisteinskih proteaz z afinitetno kromatografijoKatarina Mustar, 2009, diplomsko delo Ključne besede: glive, prostotrosnice, bazidiomicete, Macrolepiota procera, orjaški dežnik, Clitocybe nebularis, meglenka, proteaze, proteazni inhibitorji, makrocipin, cisteinske proteaze, afinitetna kromatografija, Phaseolus vulgaris, fižol, Actinidia deliciosa, kivi Celotno besedilo (datoteka, 782,46 KB) |
2. Študij sušnega stresa pri rastlinah iz družine Gesneriaceae na ravni proteomaMaja Franko, 2010, diplomsko delo Ključne besede: fiziologija rastlin, rastlinske celice, listi, stres, sušni stres, proteomika, proteinski profil listov, Gesneriaceae, afriška vijolica, Saintpaulia ionantha H. Wendl., ramonda, Ramonda serbica Panč., oživitvene sposobnosti rastline, vsebnost vode, relativna vsebnost vode, dvodimenzionalna gelska elektroforeza, masna spektrometrija Celotno besedilo (datoteka, 1,19 MB) |
3. Stabilnost polarnih in nepolarnih antioksidantov v kompleksnem matriksuLuka Wechtersbach, 2005, diplomsko delo Ključne besede: antioksidanti, antioksidativna aktivnost, DPPH, 2, 2-difenil-1-pikril-hidrazil, TCEP, tris(2-karboksietil)fosfin, vitamin C, vitamin E, stabilnost, metafosforna kislina, homogenizacija, shranjevanje Celotno besedilo (datoteka, 1,57 MB) |
4. Vpliv dodatka enoloških sredstev na antioksidativno stabilnost vina sorte modri pinotAndrej Kovačič, 2006, diplomsko delo Ključne besede: vino, rdeče vino, modri pinot, enološka sredstva, antioksidativna stabilnost, senzorične lastnosti, fenoli, barva vina Celotno besedilo (datoteka, 1,23 MB) |
5. Stabilnost askorbinske in dehidroaskorbinske kisline v vodnih raztopinahTomaž Poredoš, 2006, diplomsko delo Ključne besede: vitamini, vodne raztopine, vitamin C, askorbinska kislina, dehidroaskorbinska kislina, redukcija, oksidacija, kovinski ioni, kinetika redukcije Celotno besedilo (datoteka, 556,35 KB) |
6. Karakterizacija alanin-aminopeptidaze in levcin-aminopeptidaze iz fižolovih listov glede na oskrbo z vodoMojca Vrhovnik, 2007, diplomsko delo Ključne besede: encimi, stres, suša, Phaseolus vulgaris, proteolitični encimi, aminopeptidaze, alanin-aminopetidaze, levcin-aminopetidaze Celotno besedilo (datoteka, 1,63 MB) |
7. Vloga polifenol-oksidaze, peroksidaz in fenilalanin-deaminaze pri porjavenju krompirjaAndreja Erjavec, 2007, diplomsko delo Ključne besede: encimi, krompir, antioksidanti, polifenol-oksidaze, peroksidaze, fenilalanin-deaminaze, polifenoli, encimsko porjavenje krompirja, skladiščenje v zračni atmosferi, skladiščenje v kisikovi atmosferi Celotno besedilo (datoteka, 700,37 KB) |
8. Ohranjanje antioksidativnih lastnosti rdečih vinAndraž Podlogar, 2007, diplomsko delo Ključne besede: vino, rdeče vino, cabernet franc, merlot, refošk, enološka sredstva, antioksidacijski potencial, fenolne spojine, flavonoidi, tanini, antociani, barva Celotno besedilo (datoteka, 883,33 KB) |
9. Peptidni inhibitorji angiotenzinske konvertaze v fermentiranem mlekuRok Cankar, 2007, diplomsko delo Ključne besede: mleko, mlečni izdelki, bioaktivni peptidi, določanje bioaktivnih peptidov, fiziologija prebave, encimi, inhibicija angiotenzinske konvertaze Celotno besedilo (datoteka, 579,08 KB) |
10. Hidratacija dimerne dehidroaskorbinske kisline v kislem pHŠpela Zorman, 2008, diplomsko delo Ključne besede: vitamin C, askorbinska kislina, dimerna dehidroaskorbinska kislina, redukcija, oksidacija, tris(2-karboksietil) fosfin (TCEP), nastanek različnih zvrsti, hidratacija Celotno besedilo (datoteka, 1,32 MB) |