|
2. Optimalni pogoji obiranja jabolk cv. Pinova in cv. MarinaNina Urh, 2006, diplomsko delo Ključne besede: jabolka, optimalni pogoji obiranja jabolk, skladiščenje jabolk, topna suha snov, trdota mesa jabolk, vsebnost škroba, barva eksokarpa, organske kisline, kakovost jabolk, senzorične lastnosti Celotno besedilo (datoteka, 627,89 KB) |
3. Vsebnost maščobnih kislin v povrhnjici in semenih različnih kultivarjev slivMatej Gerbič, 2010, diplomsko delo Ključne besede: slive, semena sliv, kemijska sestava, maščobe, maščobne kisline, vsebnost vode, vsebnost suhe snovi, maščobnokislinska sestava Celotno besedilo (datoteka, 915,97 KB) |
4. Primerjava parametrov kakovosti pristnega in potvorjenega meduŠpela Susman, 2011, diplomsko delo Ključne besede: med, potvorjen med, glukozni sirup, glukozno-fruktozni sirup, invertni sirup, vsebnost vode, električna prevodnost, vrednost pH, proste kisline, skupne kisline, laktoni, specifični kot zasuka, aktivnost diastaze, vsebnost hidroksimetilfurfurala, HMF Celotno besedilo (datoteka, 795,08 KB) |
5. Vpliv dodatka sladkornega sirupa na parametre kakovosti različnih vrst meduKatarina Mehle, 2011, diplomsko delo Ključne besede: med, pristen med, potvorjen med, fruktozno-glukozni sirup, vsebnost vode, električna prevodnost, sladkorji v medu, vrednost pH, proste kisline, skupne kisline, laktoni, specifični kot zasuka, aktivnost diastaze, vsebnost hidroksimetilfurfurala, vsebnost aminokisline prolin Celotno besedilo (datoteka, 976,21 KB) |
6. Senzorična sprejemljivost sadnih sokov z različno vsebnostjo sladkorja in kisline pri potrošnikihSuzana Povše, 2011, diplomsko delo Ključne besede: sadni sokovi, sadni nektarji, mango nektar, vsebnost sladkorja, vsebnost kisline, razvoj novih izdelkov, raziskave tržišča, fokusne skupine, senzorično testiranje, test preferenc, potrošniki, sprejemljivost pri potrošnikih Celotno besedilo (datoteka, 1,84 MB) |
7. Biochemical response of grapevine variety 'Chardonnay' (Vitis vinifera L.) to infection with grapevine yellows (Bois noir)Denis Rusjan, Heidi Halbwirth, Karl Stich, Maja Mikulič Petkovšek, Robert Veberič, 2012, izvirni znanstveni članek Ključne besede: vinska trta, bolezni rastlin, fitoplazma, vsebnost fenolov, bois noir, bakterijske bolezni, fitoplazma, trsna rumenica, klorofil, karotenoidi, organske kisline Celotno besedilo (povezava drugam) |
8. Vpliv vodnega režima, prehrane, listne površine in rastne dobe na vsebnost sladkorjev in organskih kislin v hruškah (Pyrus communis L.) cv. 'Viljamovka'Metka Hudina, 1999, doktorska disertacija Ključne besede: sadjarstvo, kultivarji, namakanje, rast, defoliacija, sladkor, organske kisline, vsebnost Celotno besedilo (povezava drugam) |
9. Vpliv valovne dolžine emitirane svetlobe svetlečih diod na vsebnost bioaktivnih spojin v plodovih sadja in zelenjave med skladiščenjemDoris Kokalj, 2019, doktorska disertacija Ključne besede: sadje, zelenjava, skladiščenje, valovna dolžina svetlobe, spekter svetlobe, obsevanje s svetlobo, poobiralno tretiranje, svetleče diode, bioaktivne spojine, barva, skupne fenolne spojine, flavonoidi, pigmenti, antociani, fenilalanin amonijak liaza, antioksidativni potencial, vsebnost askorbinske kisline Celotno besedilo (datoteka, 20,63 MB) Gradivo ima več datotek! Več... |
10. Antioksidativna učinkovitost slovenskega medu v povezavi z nekaterimi fizikalno-kemijskimi parametriMateja Gaber Žveplan, 2013, diplomsko delo Ključne besede: med, botanično poreklo, fizikalnokemijske lastnosti, antioksidativna učinkovitost, metoda DPPH, fenolne spojine, vsebnost vode, električna prevodnost, vsebnost pepela, vrednost pH, proste kisline, skupne kisline, laktoni, kot zasuka, barva Celotno besedilo (datoteka, 1,55 MB) |