1. Odziv potrošnikov na gensko spremenjena živilaPeter Raspor, Mojca Jevšnik Podlesnik, Damjana Amon, Lidija Baša, Rok Fink, Branka Đukić, Andreja Kukec, Katarina Lamovec, Vivian Moses, 2009, strokovni članek Ključne besede: živila, varna hrana, gensko spremenjana živila, potrošniki, sprejemljivost živil Celotno besedilo (povezava drugam) |
|
|
4. Živilstvo in prehrana med tradicijo in inovacijo2019, zbornik Ključne besede: živilstvo, živilska industrija, varna hrana, embalaža, klinična prehrana, prehrambne navade, čebelni proizvodi, pivovarstvo, antioksidanti, pekarstvo, živilska mikrobiologija Celotno besedilo (datoteka, 8,60 MB) |
5. Določitev kontrolnih in kritičnih kontrolnih točk z analizo tveganja v proizvodnji jogurtaMitja Kozamernik, 2008, diplomsko delo Ključne besede: mlečni izdelki, jogurt, kontrolne točke, kritične kontrolne točke, HACCP, varna hrana, diplomske naloge Celotno besedilo (datoteka, 550,88 KB) |
6. Temperaturna in časovna analiza priprave gotovih jedi v splošni bolnišniciAnja Mikuž, 2022, magistrsko delo Ključne besede: magistrska dela, sanitarno inženirstvo, bolnišnice, varna hrana, temperatura, transport, čas Celotno besedilo (datoteka, 3,61 MB) |
|
8. Spodbujanje želenega higienskega vedenja v kuhinjah vzgojno-izobraževalnega zavodaTina Grča, 2023, magistrsko delo Ključne besede: magistrska dela, sanitarno inženirstvo, spodbujanje, higiensko vedenje, spodbujevalci higienskega vedenja, varna hrana, prehranski obrat Celotno besedilo (datoteka, 2,51 MB) |
9. Vpliv obdelave z nizkotlačno hladno plinsko plazmo na dekontaminacijo izbranih vrst gliv s semen navadne ajdeTanja Kobal, 2023, magistrsko delo Ključne besede: nizkotlačna hladna plinska plazma, dekontaminacija, glive, protiglivna sredstva, navadna ajda, kolonizacija semen, varna hrana, trajnostne tehnologije Celotno besedilo (datoteka, 2,89 MB) |