1. Kalivost plevnatega, oluščenega in obrušenega semena pire (Triticum aestivum L. var. spelta)Zvonko Glažar, 2007, diplomsko delo Ključne besede: žita, pira, spelta, semena, plevnata semena, obrušena semena, luščilnik plev, brusilnik zrna, kalivost, testiranje kalivosti, laboratorijska kalivost Celotno besedilo (datoteka, 544,99 KB) |
2. Vpliv časa in gostote setve na gospodarsko pomembne lastnosti pire (Triticum aestivum L. var. spelta) sorte 'Ostro'Tina Čas, 2011, diplomsko delo Ključne besede: žito, pira, Triticum aestivum L. var. spelta, Ostro, setev, čas sajenja, gostota setve, pridelek zrnja, pridelek slame, gospodarsko pomembne lastnosti Celotno besedilo (datoteka, 1,57 MB) |
3. Antioksidativni potencial pire (Triticum aestivum L. var. spelta), navadne ajde (Fagopyrum esculentum Moench) in tatarske ajde (Fagopyrum tataricum Gaertn.)Lea Lukšič, 2012, magistrsko delo Ključne besede: žita, ajda, navadna ajda, Fagopyrum esculentum, tatarska ajda, Fagopyrum tataricum, pira, Triticum aestivum L. var. spelta, antioksidanti, fenoli, polifenoli, tanini Celotno besedilo (datoteka, 817,98 KB) |
|
5. Uporaba dodatka kaljenih zrn pri pripravi pekovskih izdelkovLina Recer Ajdič, 2024, magistrsko delo Ključne besede: pekovski izdelki, kruh, kaljena zrna, pira, ajda, oves, tehnološke lastnosti, senzorične lastnosti Celotno besedilo (datoteka, 2,34 MB) |
|
|
8. Vpliv osvetljevanja s svetlobo različnih valovnih dolžin na antioksidativni potencial kaljene pireMaja Krek, 2018, magistrsko delo Ključne besede: pira, Triticum aestivum subsp. spelta, kaljenje, svetloba, osvetljevanje, LED, antioksidanti, antioksidativni potencial, fenolne spojine Celotno besedilo (datoteka, 2,02 MB) |
|
|