1. Kakovostni parametri zorenih vin na kvasovkahAnja Planinc, 2011, diplomsko delo Ključne besede: vino, bela vina, rdeča vina, zorenje vina na drožeh, sur lies, kemijska sestava vina, fizikalno-kemijske lastnosti, antiokisidativni potencial, višji alkoholi, aromatične hlapne spojine, kromatografske metode, senzorične lastnosti Celotno besedilo (datoteka, 1,64 MB) |
2. Vsebnost fenolnih spojin v granatnem jabolku (Punica granatum)Uroš Zalar, 2011, diplomsko delo Ključne besede: granatno jabolko, Punica granatum, brazilsko geografsko poreklo, hrvaško geografsko poreklo, rastlinski ekstrakti, fenolne spojine, skupni fenoli, antioksidativna učinkovitost, TLC, kromatografske metode Celotno besedilo (datoteka, 1,25 MB) |
3. Primerjava vsebnosti luteina in zeaksantina v rastlinskih vzorcih in prehranskih dopolnilih s kromatografskimi metodamiKatarina Černelič, 2013, doktorska disertacija Ključne besede: analizne metode, živila, kromatografske tehnike, lutein, zeaksantin, antioksidanti, prehranska dopolnila, špinača, ohrovt, čemaž, dušikova atmosfera, raman spektroskopija, antioksidativna mreža, disertacije Celotno besedilo (datoteka, 2,01 MB) |
|
|
|
|
|
|
|