|
2. Vpliv surove vlaknine v prehrani kuncev slovenske linije SIKA na fizikalno-kemične in senzorične lastnosti mesaTanja Sraka, 2006, diplomsko delo Ključne besede: kunčje meso, kunci SIKA, prehrana kuncev, kemijska sestava, voda, beljakovine, maščobe, pepel, maščobne kisline, holesterol, vrednost pH, senzorične lastnosti Celotno besedilo (povezava drugam) |
3. Določanje holesterola, oksidov holesterola in maščobnih kislin v morskih in sladkovodnih ribahNataša Majcen, 2006, diplomsko delo Ključne besede: ribe, morske ribe, sladkovodne ribe, sardela, postrv, kemijska sestava, holesterol, oksidi holesterola, metoda po Ubhayasekeraju Celotno besedilo (povezava drugam) |
|
5. Vsebnost sladkorjev ter prostih in skupnih kislin v različnih vrstah slovenskega meduPetra Kasenburger, 2006, diplomsko delo Ključne besede: med, kemijska sestava, sladkorji, monosaharidi, disaharidi, trisaharidi, HPAEC-PAD, proste kisline, laktoni, skupne kisline Celotno besedilo (povezava drugam) |
6. Senzorična in prehranska vrednost izbranih pasteriziranih in steriliziranih gotovih jediJasmina Himelrajh, 2006, diplomsko delo Ključne besede: gotove jedi, segedin golaž, ričet, pasteriziran segedin golaž, steriliziran segedin golaž, pasteriziran ričet, steriliziran ričet, pakiranje, PVC folija, pločevinke, skladiščenje, kemijska sestava, prehranska vlaknina, senzorične lastnosti, mikrobiološka kakovost Celotno besedilo (povezava drugam) |
7. Parametri kakovosti zvrsti belega vina iz vinorodnega okoliša Goriška BrdaMiran Bužinel, 2007, diplomsko delo Ključne besede: vino, kultivar Rebula, kultivar Zeleni sauvignon, kultivar Chardonnay, mošt, kemijska sestava mošta, predelava grozdja, zorenje na drožeh, mešanje vin, senzorične lastnosti Celotno besedilo (povezava drugam) |
|
9. Tehnološka kakovost jajčevcev za predelavoMirta Kadivec, 2007, diplomsko delo Ključne besede: jajčevci, vitamin C, polifenoli, vlaknina, tekstura, topna suha snov, barva, kemijska sestava, toplotna obdelava Celotno besedilo (povezava drugam) |
10. Izdelki iz hrušk cv. Pituralka in njihova prehranska vrednostGaja Vlaj, 2007, diplomsko delo Ključne besede: hruške, cv. Pituralka, trdota, barva, kemijska sestava, prehranska vrednost, sadni izdelki, vakuumsko pakiranje, termostabilna PA, PP folija, senzorična analiza Celotno besedilo (povezava drugam) |