1. Prireja in fizikalne lastnosti jajc slovenskih tradicionalnih pasem kokoši lahkega tipaAlenka Strelec, Dušan Terčič, Špela Malovrh, Antonija Holcman, 2009, izvirni znanstveni članek Ključne besede: kokoši, nesnice, lahki tip, tradicionalne pasme, nesnost, jajca, fizikalne lastnosti, Slovenija Celotno besedilo (povezava drugam) |
2. Preživetje bakterij vrste Salmonella enterica v kuhanih jajcihGregor Cerar, 2007, diplomsko delo Ključne besede: mikroorganizmi, Salmonella enterica, preživelost salmonel, jajca, starost jajc, velikost jajc, kuhanje jajc, središčna temperatura jajc, čas kuhanja jajc Celotno besedilo (datoteka, 390,04 KB) |
3. Vpliv informacije o blagovni znamki in sistemu reje kokoši na potrošnikovo senzorično vrednotenje jajcSuzana Keser, 2009, diplomsko delo Ključne besede: živila, jajca, blagovna znamka, reje kokoši, baterijska reja, prosta reja, ekološka reja, sprejemljivost živil, slovensko tržišče, potrošniki, nakupovalne navade, senzorične lastnosti Celotno besedilo (datoteka, 674,27 KB) |
4. Pomen jajc v prehrani študentovKarmen Tisaj, 2011, diplomsko delo Ključne besede: prehrana, prehrana študentov, potrošniki, jajca, uživanje jajc, hranilna vrednost jajc, obogatena jajca, holesterol, prehransko znanje Celotno besedilo (datoteka, 759,16 KB) |
5. Vpliv dolgotrajne alergije na hrano na prehransko stanje otrokTomaž Poredoš, 2024, doktorska disertacija Ključne besede: alergija na hrano, otroci, kravje mleko, jajca, arašidi, dietna prehrana, prehranski status, prehranski dnevnik, analiza prehranskega stanja, rast otrok, razvoj otrok Celotno besedilo (datoteka, 1,44 MB) |
|
|
8. Strategija razvoja kmetij, ki se ukvarjajo s prirejo jajcMarija Klopčič, Barbara Podržaj, Antonija Holcman, 2014, izvirni znanstveni članek Ključne besede: perutnina, kokoši, nesnice, jajca, kmetije, strategija razvoja, ankete, Slovenija Celotno besedilo (povezava drugam) |
|
10. Vrednotenje barve rumenjakovAnja Gašperlin, 2018, diplomsko delo Ključne besede: jajca, rumenjak, barva, karotenoidi, spektrofotometrija, kromometer, barvna pahljača, senzorična analiza, potrošniki Celotno besedilo (datoteka, 1,37 MB) |