1. Vpliv surove vlaknine v prehrani kuncev slovenske linije SIKA na fizikalno-kemične in senzorične lastnosti mesaTanja Sraka, 2006, diplomsko delo Ključne besede: kunčje meso, kunci SIKA, prehrana kuncev, kemijska sestava, voda, beljakovine, maščobe, pepel, maščobne kisline, holesterol, vrednost pH, senzorične lastnosti Celotno besedilo (datoteka, 1,14 MB) |
2. Določanje holesterola, oksidov holesterola in maščobnih kislin v morskih in sladkovodnih ribahNataša Majcen, 2006, diplomsko delo Ključne besede: ribe, morske ribe, sladkovodne ribe, sardela, postrv, kemijska sestava, holesterol, oksidi holesterola, metoda po Ubhayasekeraju Celotno besedilo (datoteka, 841,81 KB) |
3. Vpliv dodanega koencima Q10 v krmo piščancev na njegovo vsebnost v droboviniJasmina Halilović, 2008, diplomsko delo Ključne besede: koencimi, koencim Q10, piščanci, drobovina piščancev, piščančja jetra, piščančja srca, krma obogatena s koencimom Q10, holesterol, maščobne kisline Celotno besedilo (datoteka, 1,00 MB) |
4. Razvoj analitske metode za določanje koencima Q10 v maščobno bogatih tkivih piščancevMateja Lušnic Polak, 2008, diplomsko delo Ključne besede: koencimi, koencim Q10, analitske metode, validacija metod, maščobno tkivo piščancev, krma obogatena s koencimom Q10, maščobne kisline, holesterol Celotno besedilo (datoteka, 1,38 MB) |
5. Vpliv dodanega koencima Q10 v krmo piščancev na njegovo vsebnost v mesuAna Penko, 2008, diplomsko delo Ključne besede: koencimi, koencim Q10, piščančje meso, piščančja prsa, piščančja bedra, piščančja krila, krma obogatena s koencimom Q10, holesterol, maščobne kisline Celotno besedilo (datoteka, 1,04 MB) |
6. Vpliv dodatka vitamina E v krmo piščancev na vsebnost oksidov holesterola po skladiščenju in toplotni obdelavi mesaAnže Brejc, 2010, diplomsko delo Ključne besede: perutninsko meso, vitamin E, krma obogatena z vitaminom E, postopki obdelave mesa, holesterol, oksidi holesterola, analizne metode Celotno besedilo (datoteka, 359,18 KB) |
7. Povezava med holesterolom in številom mikroveziklov v periferni krviRoman Štukelj, 2011, diplomsko delo Ključne besede: biološke membrane, holesterol, lipoproteini, lipidni rafti, mikrovezikli, trombociti, pretočna citometrija, cirkadialni ritem Celotno besedilo (datoteka, 3,16 MB) |
8. Pomen jajc v prehrani študentovKarmen Tisaj, 2011, diplomsko delo Ključne besede: prehrana, prehrana študentov, potrošniki, jajca, uživanje jajc, hranilna vrednost jajc, obogatena jajca, holesterol, prehransko znanje Celotno besedilo (datoteka, 759,16 KB) |
|
10. Vpliv atorvastatina in rosuvastatina na transkriptom človeških jeter ter mehanizmi delovanja posredovani z jedrnimi receptorjiMateja Hafner, 2013, doktorska disertacija Ključne besede: holesterol, homeostaza, gen CYP51A1, statini, atorvastatin, rosuvastatin, jetra, transkriptom človeških jeter, jedrni receptorji, izražanje genov, mikromreže Celotno besedilo (datoteka, 359,04 MB) |