1. Razlike med navadno ajdo (Fagopyrum esculentum Moench) in tatarsko ajdo (Fagopyrum tatarica Gaertn.)Lea Lukšič, 2010, diplomsko delo Ključne besede: žito, ajda, navadna ajda, Fagopyrum esculentum, tatarska ajda, Fagopyrum tataricum, zdravilne lastnosti, antioksidanti, rutin Celotno besedilo (povezava drugam) |
2. Polimorfizem beljakovin endosperma pri tatarski ajdi (Fagopyrum tataricum Gaertn.)Sabina Levačić, 2010, diplomsko delo Ključne besede: žito, ajda, Fagopyrum tataricum, tatarska ajda, beljakovine, endosperm, polimorfizem, SDS-PAGE, elektroforeza Celotno besedilo (datoteka, 601,95 KB) |
3. Antioksidativni potencial pire (Triticum aestivum L. var. spelta), navadne ajde (Fagopyrum esculentum Moench) in tatarske ajde (Fagopyrum tataricum Gaertn.)Lea Lukšič, 2012, magistrsko delo Ključne besede: žita, ajda, navadna ajda, Fagopyrum esculentum, tatarska ajda, Fagopyrum tataricum, pira, Triticum aestivum L. var. spelta, antioksidanti, fenoli, polifenoli, tanini Celotno besedilo (datoteka, 817,98 KB) |
4. Vpliv selena na fiziološke in biokemijske lastnosti navadne ajde in tatarske ajde, gojene na različnih nadmorskih višinahNeja Luzar, 2021, magistrsko delo/naloga Ključne besede: navadna ajda, tatarska ajda, Fagopyrum esculentum, Fagopyrum tataricum, nadmorska višina, selen Celotno besedilo (datoteka, 2,47 MB) |
5. Degradation of rutin and polyphenols during the preparation of tartary buckwheat breadMaja Vogrinčič, Mária Timoracká, Silvia Melichacova, Alena Vollmannová, Ivan Kreft, 2010, izvirni znanstveni članek Ključne besede: antioksidanti, tatarska ajda, pšenica, fagopyrum tataricum, triticum aestivum, bread, rutin, polifenoli, hplc, folin, dpph, tartary buckwheat, wheat, bread, baking rutin, quercetin, antioxidant activity, total polyphenols, dpph, folin, hplc Celotno besedilo (povezava drugam) |
6. Effects of common and Tartary buckwheat consumption on mucosal symptoms, headache and tiredness: A double-blind crossover intervention studyGunilla Wieslander, Nina Fabjan, Maja Vogrinčič, Ivan Kreft, Blanka Vombergar, Dan Norbäck, 2012, izvirni znanstveni članek Ključne besede: ajda, fagopyrum tataricum, fagopyrum esculentum, hrana, pecivo, polyphenols, quercetin, flavonoidi, rutin, quercetin, health, fatigue Celotno besedilo (povezava drugam) |
7. Endosperm protein polymorphism of common and tartary buckwheatMarija Gregori, Václav Dvořáček, Petra Čepková, Anna Michalová, 2004, izvirni znanstveni članek Ključne besede: fagopyrum esculentum, fagopyrum tataricum, SDS-PAGE, elektroforeza, beljakovine endosperma, polimorfizem, varieties, buckwheat, tartary buckwheat, analytical methods, identification, electrophoresis, endosperm, proteins, polymorphism, fagopyrum esulentum, fagopyrum tataricum Celotno besedilo (povezava drugam) |
8. Privzem kovin in selena v tatarski ajdi (Fagopyrum tataricum Gaertn.) in njena vloga pri fitoremediaciji talPetra Štrekelj, 2015, doktorska disertacija Ključne besede: tatarska ajda, Fagopyrum tataricum, selen, potencialno toksične kovine, privzem, prehrana ljudi, fitoremediacija tal Celotno besedilo (datoteka, 15,12 MB) |
9. Lastnosti navadne in tatarske ajde (Fagopyrum esculentum Moench in Fagopyrum tataricum Gaertn.)Helena Purkart, 2016, diplomsko delo Ključne besede: navadna ajda, tatarska ajda, Fagopyrum esculentum, Fagopyrum tataricum, funkcionalno živilo, bločni poskus, pridelek Celotno besedilo (datoteka, 790,70 KB) |
10. Vpliv tretiranja s selenom na tatarsko ajdo (Fagopyrum tataricum Gaertn.)Sanela Sadiković, 2013, diplomsko delo Ključne besede: ajda, selen, kalčki, morfološke lastnosti, rast, razvoj, Fagopyrum tataricum Gaertn., žita, poljščine Celotno besedilo (datoteka, 1,84 MB) |