1. Zaloge glomalina na rastiščih z naravno povečano koncentracijo CO2Gregor Plestenjak, 2006, diplomsko delo Ključne besede: glomalin, glikoproteini, ogljikov dioksid, mikorizne glive, arbuskularno mikorizne glive, naravni izviri ogljikovega dioksida, tok ogljikovega dioksida v tleh, Stavešinci Celotno besedilo (datoteka, 881,71 KB) |
2. Soil respiration of karst grasslands subjected to woody-plant encroachmentKlemen Eler, Gregor Plestenjak, Mitja Ferlan, Matjaž Čater, Primož Simončič, Dominik Vodnik, 2013, izvirni znanstveni članek Ključne besede: kraški travniki, kraška travišča, zaraščanje, kroženje ogljika, temperatura, raspiracija tal, dihanje tal, pedologija, vlažnost tal Celotno besedilo (povezava drugam) |
3. Sources of soil CO2 in calcareous grassland with woody plant encroachmentGregor Plestenjak, Klemen Eler, Dominik Vodnik, Mitja Ferlan, Matjaž Čater, Tjaša Kanduč, Primož Simončič, Nives Ogrinc, 2012, izvirni znanstveni članek Ključne besede: anorganski CO2, kraška travišča, organski CO2, stabilni izotopi, raspiracija tal, pedologija Celotno besedilo (povezava drugam) |
4. Uporaba biološko razgradljivega liganda in hidrogela pri inducirani fitoekstrakciji svincaSaša Plestenjak, 2007, diplomsko delo Ključne besede: ekopedologija, pedologija, tla, onesnaženost tal, težke kovine, remediacija tal, fitoekstrakcija, fitoremediacija, svinec, hidrogel, ligandi, EDDS Celotno besedilo (datoteka, 651,88 KB) |
|
6. Formulacija in priprava funkcionalnega živila - kruha, obogatenega z mineralno obogateno kvasno biomasoMarjana Kopač, 2006, diplomsko delo Ključne besede: kruh, funkcionalna živila, mineralno obogatena kvasna biomasa, minerali, selen, baker, cink, Klyveromyces marxianus, funkcionalni dodatki, prehranska vrednost Celotno besedilo (datoteka, 1,14 MB) |
7. Vpliv kislega testa na kakovost toastaNataša Kušar, 2006, diplomsko delo Ključne besede: pekovski izdelki, kislo testo, toast, mlečnokislinske bakterije, kislinska stopnja, vrednost pH, senzorične lastnosti, plesni, trajnost svežine sredice toasta Celotno besedilo (datoteka, 586,05 KB) |
8. Spremembe vsebnosti antioksidantov v pakiranem, sveže narezanem zeljuBarbara Ručman, 2008, diplomsko delo Ključne besede: zelje, pakiranje zelja, narezano zelje, embalažni materiali, modificirana atmosfera, L-askorbinska kislina, skupna L-askorbinska kislina, dehidroaskorbinska kislina, glutation, antioksidativna aktivnost, radikal DPPH, Folin-Ciocalteau reagent Celotno besedilo (datoteka, 2,56 MB) |
9. Vpliv dodatka sladne moke na kakovost pšeničnih kruhovVesna Slemenšek, 2008, diplomsko delo Ključne besede: pekovski izdelki, kruh, pšenični kruh, aditivi, pekovski aditivi, encimi, sladna moka, staranje kruha, specifični volumen kruha, trdota kruha Celotno besedilo (datoteka, 2,26 MB) |
10. Optimizacija oskrbovalne verige kruha in pekovskega pecivaBenjamin Kirm, 2008, diplomsko delo Ključne besede: pekovski izdelki, kruh, pecivo, živilska oskrbovalna veriga, presežki kruha, presežki pekovskega peciva, sodelovanje podjetij, oblikovanje naročil, presežki naročil, prodaja pekovskih izdelkov, trgovine, učinkovitost oskrbovalne verige, potrošniki, dobavitelji, partnerski odnosi, individualni poglobljeni intervju Celotno besedilo (datoteka, 614,91 KB) |