Ključne besede: oljčno olje, termična analiza, stopnja nenasičenosti, antioksidanti, proste maščobne kisline, šolski eksperimentiCelotno besedilo (datoteka, 5,46 MB)
Ključne besede: oreh, orehovo olje, obstojnost, skladiščenje, omega 3 maščobne kisline, maščobnokislinska sestava, proste maščobne kisline, p-anizidinska vrednost, peroksidno število, antioksidativni potencial, DPPH, Totox vrednost, konjugirani dieni, konjugirani trieniCelotno besedilo (datoteka, 1,78 MB)
Ključne besede: oljka, Olea europaea, plodovi oljke, oljčno olje, sestava oljk, maščobno kislinska sestava, fenolne spojine, antioksidativna učinkovitost, proste maščobne kisline, peroksidno število, dielektrične lastnostiCelotno besedilo (datoteka, 1,55 MB)
Ključne besede: analizne metode, referenčne analize, hitre analize, sistem FOODLAB, mleko, sir, surovo maslo, sečnina, kloridi, proste maščobne kisline, spektrofotometrične metode, primerjava metod, ujemanje rezultatovCelotno besedilo (datoteka, 458,27 KB)
Ključne besede: rastlinska olja, olje navadnega rička, totrovo olje, Camelina sativa, proste maščobne kisline, fenolne spojine, tokoferoli, oksidativna stabilnost, peroksidno število, p-anizidinska vrednostCelotno besedilo (datoteka, 384,66 KB)