1. Pomološke lastnosti novih sort breskev (Prunus persica L.) in nektarin (Prunus persica var. nucipersica L.)Irena Fabjančič, 2008, diplomsko delo Ključne besede: sadjarstvo, breskve, nektarine, Prunus persica, Prunus persica var. nucipersica, pridelek, sorte, pomološke lastnosti Celotno besedilo (datoteka, 4,78 MB) |
2. Vrednotenje ustreznosti štirih privabilnih posevkov za zmanjševanje škodljvosti tobakovega resarja (Thrips tabaci Lindeman, Thysanoptera, Thripidae) na čebuli (Allium cepa L.)Dragan Poje, 2008, diplomsko delo Ključne besede: poljščine, privabilni posevki, facelija, Phacelia tanacetifolia, navadna ajda, Fagopyrum esculentum, plazeča detelja, Trifolium repens, oljna redkev, Raphanus sativus L. var. oleiformis, poljski poskus, tobakov resar, Thrips tabaci, Thysanoptera Celotno besedilo (datoteka, 2,66 MB) |
3. Perspektivne nove sorte breskev (Prunus persica L.) in nektarin (Prunus persica var. nucipersica L.)Mojca Mlakar, 2009, diplomsko delo Ključne besede: sadjarstvo, breskve, nektarine, sorte, plodovi, pridelek, kakovost, Prunus persica, Prunus persica var. nucipersica, pomološke lastnosti Celotno besedilo (datoteka, 4,33 MB) |
4. Vsebnost sladkorjev in organskih kislin v različnih organih breskev (Prunus persica L.) in nektarin (Prunus persica var. nucipersica L.)Maja Vilfan, 2010, diplomsko delo Ključne besede: sadjarstvo, breskve, nektarine, Prunus persica L., Prunus persica var. nucipersica L., organske kisline, plodovi, organi, sladkorji Celotno besedilo (datoteka, 1,49 MB) |
5. Pridelek in kakovost nekaterih sort breskev (Prunus persica L.) in nektarin (Prunus persica var. nucipersica L.)Doris Kramberger, 2010, diplomsko delo Ključne besede: sadjarstvo, breskve, Prunus persica L., nektarine, Prunus persica var. nucipersica L., pridelek, sorte, pomološke lastnosti Celotno besedilo (datoteka, 1,53 MB) |
6. Preizkušanje nekaterih sort breskev (Prunus persica L.) in nektarin (Prunus persica var. nucipersica)Romana Fir, 2010, diplomsko delo Ključne besede: sadjarstvo, breskve, Prunus persica L., nektarine, Prunus persica var. nucipersica L., pridelek, pomološke lastnosti, organoleptične lastnosti Celotno besedilo (datoteka, 2,78 MB) |
7. Vpliv časa in gostote setve na gospodarsko pomembne lastnosti pire (Triticum aestivum L. var. spelta) sorte 'Ostro'Tina Čas, 2011, diplomsko delo Ključne besede: žito, pira, Triticum aestivum L. var. spelta, Ostro, setev, čas sajenja, gostota setve, pridelek zrnja, pridelek slame, gospodarsko pomembne lastnosti Celotno besedilo (datoteka, 1,57 MB) |
8. Vpliv sorte na pridelek in vsebnost vitamina C v zelju (Brassica oleracea L. var. capitata) za svežo uporaboMatej Mezgec, 2011, diplomsko delo Ključne besede: vrtnarstvo, zelje, Brassica oleracea L. var. capitata, sorte, pridelek, vitamin C, kakovost, poljski poskusi Celotno besedilo (datoteka, 955,08 KB) |
9. Vpliv razkuževanja semena na gospodarsko pomembne lastnosti pšenice (Triticum aestivum L. var. aestivum) sorte 'Ficko'Maja Križnar, 2012, diplomsko delo Ključne besede: žito, pšenica, ozimna pšenica, Triticum aestivum L. var. aestivum, gospodarsko pomembne lastnosti, semena, razkuževanje semen, setev, pridelek zrnja, bolezni rastlin, glivične bolezni, fungicidi, varstvo rastlin Celotno besedilo (datoteka, 1,75 MB) |
10. Antioksidativni potencial pire (Triticum aestivum L. var. spelta), navadne ajde (Fagopyrum esculentum Moench) in tatarske ajde (Fagopyrum tataricum Gaertn.)Lea Lukšič, 2012, magistrsko delo Ključne besede: žita, ajda, navadna ajda, Fagopyrum esculentum, tatarska ajda, Fagopyrum tataricum, pira, Triticum aestivum L. var. spelta, antioksidanti, fenoli, polifenoli, tanini Celotno besedilo (datoteka, 817,98 KB) |