1. Sorpcijske lastnosti lesa zaščitenega z bakrovimi pripravki ali termično modifikacijo v vakuumuMarko Vavkman, 2006, diplomsko delo Ključne besede: les, zaščita lesa, baker, amini, modifikacija, sorpcija, desorpcija, vlažnost lesa Celotno besedilo (datoteka, 654,92 KB) |
2. Identifikacija heterocikličnih aminov v različnih stopnjah proteolize toplotno obdelane prašičje dolge hrbtne mišiceMartin Gregorich, 2008, diplomsko delo Ključne besede: meso, prašičje meso, m. longissimus dorsi, zorenje mesa, pečenje mesa, neproteinski dušik, HPLC-MS, heterociklični aromatski amini Celotno besedilo (datoteka, 910,84 KB) |
|
|
5. Izpiranje baker-etanolaminskih pripravkov iz lesaMiha Humar, 2006, pregledni znanstveni članek Ključne besede: zaščita lesa, bakrovi pripravki, amini, etanolamin, vezava, izpiranje, fungicidnost Celotno besedilo (datoteka, 598,57 KB) |
|
|
8. Mehanizmi toksičnega in genotoksičnega delovanja heterocikličnih aromatskih aminov in ekstraktov pečenega mesa v celicah človeškega hepatoma (HepG2)Marko Pezdirc, 2013, doktorska disertacija Ključne besede: prehrana, rak, heterociklični aromatski amini, meso, pečenje, toplotna obdelava, karcinogene spojine, toksičnost, genotoksičnost, ekspresija genov, celice humanega hepatoma, HepG2 celice, ekstrakti, disertacije Celotno besedilo (datoteka, 3,20 MB) |
|
10. Učinek dodanega na sol vezanega brinovega ekstrakta na tvorbo heterocikličnih aromatskih aminov v toplotno obdelanih govejih pleskavicahAlenka Jurhar, 2017, magistrsko delo Ključne besede: goveje meso, mesni izdelki, sekljanci, goveje pleskavice, rastlinski ekstrakti, ekstrakt brina, antioksidanti, fenolne spojine, Maillardova reakcija, heterociklični aromatski amini, prekurzorji Celotno besedilo (datoteka, 2,09 MB) |