1x | | strategija nadzora, mikrobiološke lastnosti, transkriptom, senzorične lastnosti, Pleurotus ostreatus liofilizat, adhezini, Escherichia, tehnološke lastnosti, Campylobacter, Salmonella, varnost živil, izrabljena gojišča, molekularni mehanizmi, kvar, kakovost, testo, probiotične bakterije, reološke lastnosti, fizikalne lastnosti, vzhajalne lastnosti, biotehnologija, lektin kokaprin, rast, metabolna aktivnost, CNL, MpL, KKP, CnSlB, biološko aktivne snovi, TBL, kromatografske tehnike, tvorba biofilma, kvasovke, protiadhezivno delovanje, minimalna inhibitorna koncentracija, protimikrobno delovanje, Agaricales, glive, ko-adhezija, fitnes bakterij, ko-kultivacija, kampilobakterioza, piščančje meso, aktivnost bakterij, membranska integriteta, kraški šetraj, benzalkonijev klorid, mehanizem odpornosti biofilmskih celic, odpornost biofilma, izlivne črpalke, ko-inokulacija, ekstrakcija, kvantifikacija bakterij, izbitje genov, luciferaza NanoLuc, sekcija, metagenomska analiza, zunajcelični matriks, mlečnokislinske bakterije, polisaharidi, eDNA, Pseudomonas spp., Lactococcus spp., Lactobacillus spp., spektroskopija, izolacija DNA, reološke lastnosti testa, hladnovodni izvleček, Pleurotus ostreatus, funkcionalna živila, fermentacija, mikrobiološki kvar, mikroplastika, mikrobne združbe, optimizacija, školjke, Slovenija, morsko okolje, modelna abiotska površina, modelna biotska površina, gojenje, tankoplastna kromatografija, slovenske kraške jame, aktinomicete, mehanizmi delovanja, sekundarni metaboliti, protimikrobna aktivnost, NMR, izolacija polisaharidov kapsule, jedrska magnetna resonanca, kapsula, zunajcelični polisaharidi, odpornost proti antibiotikom, protimikrobne učinkovine naravnega izvora, kolagen, patogeni mikroorganizmi, fibronektin, mucin, polistiren, sevi mutantov, pritrjevanje, mlekarska industrija, CIP, Bacillus cereus, bakterije, filmotvornost, luciferaza |