Numbers

The table includes keywords of all theses, where this person is in the role of a mentor. Keywords are sorted by the frequency, with most frequent keywords at the top. Most frequent keywords may tell what this mentor's research fields and interests are.

Person: Sonja Smole Možina

Together there are 297 keywords, that are appearing 463 times.
71 of them (23.91 % of all) appear more than once, together appearing 237 times (51.19 % of all appearances).

FrequencyKeyword
Num.%
15x6.33%patogeni mikroorganizmi
14x5.91%Campylobacter jejuni
11x4.64%Campylobacter
10x4.22%protimikrobne snovi, minimalna inhibitorna koncentracija
8x3.38%rastlinski izvlečki
6x2.53%fenolne spojine, odpornost proti antibiotikom, bakterije
5x2.11%Bacillus cereus
4x1.69%piščančje meso, Staphylococcus aureus, stradanje, patogene bakterije, izlivne črpalke, protimikrobno delovanje
3x1.27%kampilobakterioze, bakterijska odpornost, izražanje genov, Listeria monocytogenes, Escherichia coli, vinska trta, nadzor nad živili, MLST, Alpinia katsumadai, kultivabilnost, oksidativni stres, živila
2x0.84%rast mikroorganizmov, morfologija, modulatorno delovanje, Campylobacter coli, sekvenciranje, klavnice, ekstrakti rožmarina, kritične kontrolne točke, klonski kompleks, flaA, Rosmarinus officinalis L., eterična olja, rožmarin, meja detekcije, MIC, mikrobiološke metode, antibiotiki, inhibitorji membranskih izlivnih črpalk, PAßN, HACCP, PCR, tipizacija, NMP, sekvenčni tip, stres, invazivnost, kultivabilnost celic, toplotni stres, kvasovke, timijan, MIK, izvleček rožmarina, adhezivnost, inhibitorji izlivnih črpalk, protimikrobna aktivnost, membranske izlivne črpalke, izvlečki grozdnih kožic, živost celic, higiena živil, živost, pivo, Saccharomyces pastorianus, probiotične bakterije
1xklasične gojitvene metode, identifikacija, Salmonella, izvlečki listja vinske trte, perutninsko meso, učinkovitost probiotičnih bakterij, Lactobacillus sp., Hygram, kontaminacija mesa, patogeneza, PCR v realnem času, odpornost proti razkužilom, površinske vode, molekularne metode, obogatitvena gojišča, genotipizacija, mesni pripravki, antibiogram, B1OXI, mnogokratni PCR, rastlinski ekstrakti, PSI cl. 1, celični inserti, Vitis vinifera L., higiena živilskih obratov, epigalokatehin galat, črevesne epitelijske celice, celične kulture, gen cmeB, PCR-RFLP, restrikcijske karte, genska raznolikost, Salmonella spp., razkužila, čistilna sredstva, Campylobacter spp., restrikcijski vzorci, celice CLAB, tilozin, diritromicin, groEL, virulentnost, makrofagi J774, Caco-2, klaritromicin, azitromicin, citrusi, grozdne pečke, oljčni listi, hmelj, eritromicin, odpornost na antibiotike, mikrodilucijska metoda, PA[beta]N, karnozolna kislina, ekstrakt rožmarina, obrambni mehanizmi, temperaturni stres, antioksidativni obrambni sistemi, morfologija celic, živost merjaščevih semenčic, gibljivost merjaščevih semenčic, hemoliza, mutacija na 23S rRNA, toksini, enterotoksini, BCET-RPLA, emetični toksini, protimikrobne učinkovine rastlinskih ekstraktov, Staphylococcus spp., hidrofobna kromatografija, anionsko izmenjevalna kromatografja, IMAC, črevesne okužbe, Lactobacillus, znotrajcelična preživljivost, kalcijev klorid, čiščenje plazmidne DNK, spore, mikroorganizmi, Alicyclobacillus spp., toplotna odpornost spor, bioseparacije, zaključni procesi, celični model prašičjih črevesnih epitelijskih celic, prehranska veriga ljudi, natrijev dodecil sulfat, natrijev deoksiholat, ekstrakt semen navadnega rička, metoda dilucije v agarju, Bacillus spp., metoda difuzije v agarju z diski, žolčne soli, odpornost na žolčne soli, živost celičnih kultur, celice PSI cl.l, verižna reakcija s polimerazo, potrditev prisotnosti, temperatura zamrzovanja, dolgotrajno shranjevanje, Salmonella infantis, alelni tip, metodologija, Salmonella infatis, genetske spremembe, zaporedna uporaba, maltozna permeaza, mikrosateliti, fenolne kisline, Salvia officinalis, antioksidanti, protibakterijska učinkovitost, antioksidativna učinkovitost, ustnatice, žajbelj, Lamiaceae, dolžina kromosomov, elektroforetska kariotipizacija, ESBL, VTEC, voda, večkratna odpornost, tvorba biofilma, bakterijski biofilmi, delavci, potrošniki, mikrobiološko tveganje, varnost živil, perutnina, kampilobakterioza, dobra higienska praksa, dobra gospodinjska praksa, membranska integriteta, [alfa]-pinen, inhibicija rasti, protimikrobna učinkovitost, grampozitivne bakterije, gramnegativne bakterije, in vitro, kvarljivci, senzorične lastnosti, tehnološke lastnosti, ajdov kruh, ajda, rožičeva moka, Saccharomyces boulardii, kemijska sestava, mikrobiološka stabilnost, piščančji mesni sok, jabolčni sok, pivske kvasovke, sveži siri, fermentacija piva, inokulacija, flokulacija, vitalnost, sinergijski učinek, visoki hidrostatski tlaki, Vitis vinifera, grozdne tropine, Thymus vulgaris L., izvleček timijana, superkritična tekočinska ekstrakcija, medcelična komunikacija, signalne molekule, brezglutenski kruh, tipizacija na osnovi multilokusnih zaporedij, mikotoksigene plesni, rod Aspergillus, mikotoksini, rod Penicillium, sistem za signaliziranje, okoljski dejavniki, terpeni, diarilheptanoidi, terpenoidi, mPCR, ekologija mikroorganizmov, dPCR, aflatoksini, ohratoksini, izvlečki zelišč, timol, mebranske izlivne črpalke, cmeABC, kontaminirane površinske vode, klasične metode odkrivanja, mentol, karvakrol, srebrna jelka, koromač, origano, poprova meta, anisaldehid, izvleček odpadnega materiala po hidrodestilaciji, etanolni izvleček, essential oils, pinocembrin, phytochemicals, alpha pinene, adaptation response, efflux inhibitors, plant extracts, resistance modulation, Evodia rutaecarpa, AI-2, nerjaveče jeklo, delovne površine, antibiotic resistance, foodborne pathogens, epidemiology, gyr A typing, CmeABC, zaviralci izlivnih črpalk, CmeDEF, Staphylococcus, eterično olje, mutante, modulatorna učinkovitost, odpornost bakterij, clonal expansion, whole genome sequences, campylobacteriosis prevalence, mathematical modelling, mikrodilucija v tekočem gojišču, kontaminirano piščančje meso