Vaš brskalnik ne omogoča JavaScript!
JavaScript je nujen za pravilno delovanje teh spletnih strani. Omogočite JavaScript ali pa uporabite sodobnejši brskalnik.
Nacionalni portal odprte znanosti
Odprta znanost
DiKUL
slv
|
eng
Iskanje
Brskanje
Novo v RUL
Kaj je RUL
V številkah
Pomoč
Prijava
Po članicah UL
Deleži
Največkrat
Datoteke
Letna poročila
Mentorstva
Osnovno
Bibliografija
Objave zaključnih del
Top ključne besede
Pojavnost ključnih besed
Komentorji
Bibliografija osebe. Seznam zajema vsa gradiva in ne le tista, kje je oseba mentor.
Doktorska dela (1)
Vito Kovač:
Occurrence and effects of oxidative stress induced by metal materials from fixed orthodontic appliances
Magistrska dela (28)
Jakob Plahutnik:
Izboljševanje ločljivosti pri analizi Fc-fuzijskega proteina z metodo kapilarnega izoelektričnega fokusiranja
Andrej Ribar:
Vpliv mikroplastike na proteom praživali Tetrahymena thermophila
Dimitrij Vörös:
Proteinski profil bakterije vrste Listeria monocytogenes v biofilmu
Ana Štravs:
Antioksidativno delovanje in inhibicija alfa-amilaze z ekstrakti bukovega ostrigarja (Pleurotus ostreatus)
Dejan Gavrić:
Antioksidativno delovanje in inhibicija α-amilaze z ekstrakti tujerodnih dresnikov (Fallopia japonica, F. sachalinensis in F. x bohemica)
Maruša Klančar:
Optimizacija in ovrednotenje mlečnokislinske fermentacije fižolove moke z bakterijami rodu Lactobacillus
Tadeja Ferlan:
Pretvorbe biogenih aminov med mlečnokislinsko fermentacijo mok iz stročnic
Maja Urh:
Kvantitativno določanje vsebnosti prostih aminokislin v bioprocesni brozgi z avtomatsko derivatizacijo na visokotlačnem tekočinskem kromatografu
Domen Škrab:
Uporaba UV-mutageneze pri vinskih kvasovkah za izboljšanje kakovosti vina
Petra Horvat:
Primerjava oksidacijskega stanja v celicah naravnega in visokodonosnega seva bakterije Saccharopolyspora erythrea med produkcijo eritromicina.
Rok Poglajen:
Vpliv estrov kavne kisline na znotrajcelično redoks stanje kvasovke Saccharomyces cerevisiae
Luka Svet:
Preučevanje delovanja antioksidanta epigalokatehin galata in oksidanta menadiona v celicah z metodo infrardeče spektroskopije
Špela Zobec:
Antioksidativno delovanje pripravkov na osnovi ekstrakta lesa bele jelke (Abies alba) v celični kulturi.
Ana Pagon:
Ekstrakcija in karakterizacija fikobiliproteinov iz mikroalg vrste Arthrospira platensis pred in po mlečnokislinski fermentaciji
Dejan Skodič:
Antioksidativno in protimikrobno delovanje jogurta z dodatkom cvetličnega medu in izvlečka smrekovih vršičkov
Anja Černoša:
Fiziološki odziv na medvrstne interakcije in vzrok za proizvodnjo rožnate učinkovine pri bakteriji Streptomyces rimosus
Primož Turnšek:
Vpliv gojišča na rast glive Cordyceps militaris in njeni biološki učinki na kvasovko Saccharomyces cerevisiae
Eva Vovk:
Študija prisilne razgradnje terapevtskega monoklonskega protitelesa
Arnela Delić:
Vpliv ekstraktov pečenega govejega mesa na znotrajcelično oksidacijo v kvasovkah vrste Saccharomyces cerevisiae
Nik Mahnič:
Optimizacija mlečnokislinske fermentacije cianobakterij vrste Arthrospira platensis
Blaž Jug:
Odziv kvasovk vrste Saccharomyces cerevisiae na tvorbo agregatov proteina TDP-43.
Larisa Dušak:
Vpliv mlečnokislinske fermentacije na hranilno vrednost mikroalge vrste Arthrospira platensis
Rok Mejaš:
Tvorba biogenih aminov med spontano fermentacijo čičerikine moke
Petra Lokar:
Vpliv spontane fermentacije ajdove moke na vsebnost biogenih aminov in antioksidantov v kislem testu
Živa Kukman:
Vpliv bosvelične kisline na vnetni odziv celic Caco2, stimuliran z lipopolisaharidom
Anja Rutar:
Vpliv modre svetlobe na interakcijo plesni vrste Penicillum expansum z jabolkom na ravni proteoma
Miha Bajc:
Proučevanje povezave med kronološkim staranjem in avtofagijo pred in po izpostavitvi kvasovk Saccharomyces cerevisiae naravnim spojinam
Tina Šaula:
Vpliv fermentacije na prehransko vrednost mlevskih frakcij grahove moke
Diplomska dela (31)
Polona Jamnik:
Inducirane mutacije za spreminjanje lastnosti kmetijskih rastlin
Tina Jenko:
Mikrobni produkti za uporabo v kozmetiki
Ema Molan:
Vloga naravnih spojin rastlinskega izvora v avtofagiji
Blaž Trlep:
Mikrobna razgradnja sintetične plastike in bioplastike
Petra Štravs:
Vpliv hrane na epigenetske spremembe.
Kaja Zevnik:
Nutrigenomika in nutrigenetika.
Sara Plaskan:
Mlečnokislinska fermentacija sadja in zelenjave
Matija Miška:
Mlečnokislinska fermentacija alg
Špela Ahačič:
Alternativna sladila saharozi
Barbara Domevščik:
Ekstremofilne mikroalge in njihova uporaba v biotehnologiji
Dominika Holc:
Metagenomska analiza mikrobnih združb spontanih fermentacij živil
Katarina Valentinčič:
Okoljski dejavniki razvoja sladkorne bolezni tipa 1
Maj Hrovat:
Sintezno biološki pristopi za pridobivanje živilskih arom
Nina Vodnjov:
Vpliv mikroorganizmov na kakovost čokolade
Kaja Bažec:
Mikroalge kot vir spojin za zaščito pred soncem
Maša Resnik:
Vloga rastlinskih ekstraktov pri tretiranju nevrodegenerativnih proteinopatij
Eva Fatur:
Fermentacija sadnih sokov s kefirjevimi zrni
Lejla Harbaš:
Večfunkcionalni proteini
Alen Fuks:
Kvasovka Saccharomyces cerevisiae kot modelni organizem za preučevanje procesov staranja.
Anja Rutar:
Nutrigenomski učinki omega-3 maščobnih kislin
Luka Malec:
Razvoj in inovacije v fermentaciji živil
Ana Levičnik:
Biološki učinki kefirja
Maja Čič:
Celično zdravje
Mateja Jenko:
Vpliv prehrane matere med nosečnostjo in po porodu na razvoj otroka
Eva Smrekar:
Razumevanje fermentacij živil z metaproteomiko
Nastja Blagovič:
Celični redukcijski stres
Maša Knez:
Odpadni pekovski izdelki kot substrati za proizvodnjo starterskih kultur
Lenard Zobec:
Biotehnološka proizvodnja karotenoidov in njihova uporaba
Jan Hrovat:
Bioaktivne lastnosti cvetnega prahu osmukanca
Anja Pungartnik:
Pomen nutrigenomike in nutrigenetike pri preprečevanju ter obravnavi srčno-žilnih bolezni
Žan - Luka Mravlak:
Fermentacija plodov rodu Capsicum