Vaš brskalnik ne omogoča JavaScript!
JavaScript je nujen za pravilno delovanje teh spletnih strani. Omogočite JavaScript ali pa uporabite sodobnejši brskalnik.
Repozitorij Univerze v Ljubljani
Nacionalni portal odprte znanosti
Odprta znanost
DiKUL
slv
|
eng
Iskanje
Brskanje
Novo v RUL
Kaj je RUL
V številkah
Pomoč
Prijava
Številke
Po članicah UL
Deleži
Največkrat
Datoteke
Letna poročila
Mentorstva
Osnovno
Bibliografija
Objave zaključnih del
Top ključne besede
Pojavnost ključnih besed
Komentorji
Bibliografija osebe. Seznam zajema vsa gradiva in ne le tista, kje je oseba mentor.
Doktorska dela (1)
Nataša Šink:
Vpliv integrirane in ekološke pridelave na morfološke lastnosti in vsebnost izbranih primarnih in sekundarnih metabolitov v korenju (Daucus carota L.)
Magistrska dela (16)
TINA PERKO:
Vpliv organskega in mineralnega gnojila na vsebnost primarnih in sekundarnih metabolitov v plodovih paprike (Capsicum annuum L.)
Žan Rijavec:
Vpliv dodatkov onesnaženim tlom na vsebnost Cd v izbranih vrtninah
Ema Žižek:
Analiza spreminjanja morfoloških in biokemijskih parametrov plodov za napoved polne tehnološke zrelosti paradižnika (Solanum lycopersicum)
Petra Štolfa:
Fiziološki in biokemični odziv rastlin in plodov cepljenih sadik paprike (Capsicum annuum L. var. grossum) na slanostni stres
Marjana Košec:
Količina pridelka in vsebnost metabolitov v različno obarvanih plodovih petih sort drobnoplodnega paradižnika (Lycopersicum esculentum L.), gojenega v rastlinjaku
Martina Hosta:
Uvajanje smrdljivega regrata (Aposeris foetida (L.) Less.) v kmetijsko pridelavo
Nataša Medle Rumpret:
Vpliv dognojevanja z dušikom in žveplom na količino in kakovost pridelka česna (Allium sativum L.) sorte 'Gardos'
Lara Gregorčič:
Vpliv foliarno dodanih različnih oblik selena in joda na rastline ter pridelek graha (Pisum sativum L.)
Lea Jakovljević:
Vpliv gnojenja z žveplom na pridelek in vsebnost pigmentov in nekaterih sekundarnih metabolitov v čebulicah šalotke (Allium cepa var. aggregatum G. Don.)
Vid Žitko:
Vpliv biooglja kot zastirke in dodatka tlem na lastnosti tal ter pridelek paprike (Capsicum annum L.) in česna (Allium sativum L.)
Ina Jeršan:
Količina pridelka in vsebnost nekaterih metabolitov v plodovih treh sort cepljene paprike (Capsicum annuum L.), gojene v rastlinjaku
Gašper Leskovar:
Uporaba različno prečiščene odpadne vode za namakanje Hokkaido buč (Cucurbita maxima L.)
Klemen Trdan:
Biokemijske in morfološke lastnosti rastlin vrtne solate (Lactuca sativa L.), pridelanih na hidroponskem sistemu in v tleh
Vesna Kocjan:
Vpliv antagonistične glive Trichoderma sp. na pridelek vrtne solate (Lactuca sativa L.)
Špela Polanc:
Vpliv modernih onesnaževal v prečiščeni odpadni vodi na pridelek paradižnika in nekatere parametre kakovosti plodov
Eva Smolnikar:
Kakovost pridelka rukvice (Eruca sativa Mill.) in mizune (Brassica rapa Grupa Mizuna) pridelanih na hidroponskem sistemu in v tleh
Diplomska dela (36)
Špela Kušar:
Pridelek in kakovost jajčevca (Solanum melongena L.) v odvisnosti od neposrednega prekrivanja
Jure Zamuda:
Ugotavljanje toksičnosti različnih vrst novodobnih onesnažil na osnovi morfoloških sprememb koreninskega sistema sadik paradižnika (Solanum lycopersicum)
Natalija Gantar:
Terminsko sajenje vrtne solate (Lactuca sativa) na hidroponskem sistemu in v tleh
Viktoria Skornšek:
Oblike, pomen in sociološki vidik mestnega vrtnarjenja
Jaka Hribar:
Gojenje listne zelenjave na NFT hidroponskem sistemu z ogrevano hranilno raztopino
Oskar Šibli:
Koncentracija Cd, Pb in Zn v različnih vrtninah glede na stopnjo onesnaženih tal
Klaudija Svetek:
Količina in kakovost pridelka cepljenih rastlin paprike (Capsicum annum L. var. grossum), gojenih v rastlinjaku
Petra Osolnik:
Gojenje štirih sort cepljene paprike tipa babura (Capsicum annuum L. var. grossum) na prostem
Denis Kogovšek:
Pridelek in vsebnost tokoferola v lupini različnih sort solatnih kumar (Cucumis sativus L.), gojenih v poletnem in jesenskem obdobju
Manca Vrhovnik:
Vsebnost in pomen bioaktivnih snovi v brokoliju (Brassica oleracea var. italica L.) glede na okoljske dejavnike in tehnologije pridelovanja
Veronika Skok:
Kakovost in količina pridelka šalotke (Allium ascalonicum L.) glede na vrsto sadilnega materiala in gnojenje
Ana Škerjanec:
Vsebnost in sestava glukozinolatov v vrtninah iz družine križnic (Brassicaceae) glede na okoljske dejavnike in tehnologijo pridelovanja
Katarina Pavovec:
Napoved časa dosežene končne mase rozetastega tipa solate (Lactuca sativa L. var. crispa) glede na sorto in obdobje pridelovanja
Uršula Dolenc:
Načini gojenja sadik gomoljne zelene (Apium graveolens var. rapaceum Mill.) iz navadnega in nakaljenega semena
Shakjir Jusufoski:
Vpliv koncentracije dušika v hranilni raztopini na pridelek in kakovost listnate zelenjave, gojene na hidroponskih tekočinskih sistemih
Ajla Okanović:
Terminska pridelava sort iz skupin Brassica rapa Mizuna in Brassica juncea Leaf Mustard na plavajočem hidroponskem sistemu
Strahinja Denčić:
Vpliv tehnoloških ukrepov pridelave na prehransko kakovost motovilca (Valerianella locusta L.) Betcke), rukvice (Eruca sativa Mill.) in špinače (Spinacia oleracea L.)
Maks Prašović:
Biotski in abiotski dejavniki, ki spreminjajo kakovost pridelka ekološko pridelanih vrtnin
Anja Vinšek:
Rast in razvoj šalotke (Allium ascalonicum L.) ter vsebnost učinkovin glede na okoljske razmere in tehnologijo pridelovanja
Živa Jurič:
Pridelava zelenjave v samooskrbnem hidroponskem sistemu
Zala Indira Ficko Hašaj:
Gojenje kalic bele in modre kolerabice (Brassica oleracea L. var. gongylodes f. alba in Brassica oleracea L. var. gongylodes f. rubra) v zimskem času z različnim dosvetljevanjem
Eva Smolnikar:
Pomen prekrivanja tal v pridelavi zelenega šparglja (Asparagus officinalis L.) za rast, razvoj in pridelek
Marjan Kuder:
Gojenje cepljenih paprik (Capsicum annuum L.) udomačenih in hibridnih sort
Eva Pesjak:
Gojenje listnatih azijskih vrtnin na hidroponskem sistemu
Zala Švab:
Pridelek in kakovost čebulic česna (Allium sativum L.) glede na termin sajena
Eva Papler:
Pridelava rdečih in belih sort čebule (Allium cepa L.) iz sadik
Lukas Belušić:
Vpliv tehnoloških ukrepov in svetlobnih razmer na kakovost plodov paradižnika (Solanum lycopersicum Mill.)
Borut Pustatičnik:
Vpliv tehnologije pridelave na porabo vode in vsebnost nitrata v vrtni solati (Lactuca sativa L.)
Tisa Vrhovec:
Primerjava hidroponskega in talnega gojenja bazilike (Ocimum basilicum L.)
Sanja Simončič:
Kakovost in skladiščna obstojnost česna (Allium sativum L.) glede na sorto in gnojenje
Mija Štrukelj:
Možnosti ekološke pridelave zelenjave v občini Komen
Marcel Jelenčič:
Kakovost pridelka štirih sort čilijev (Capsicum spp.), pridelanih na hidroponskem sistemu in v tleh
Blaž Sintič:
Vpliv foliarnega gnojenja z organskim gnojilom na kakovost pridelka in skladiščne sposobnosti čebulic šalotke (Allium cepa var. Aggregatum)
Neža Rakovec:
Vpliv terminov setve na rast in pridelek različnih sort nizkega fižola za zrnje (Phaseolus vulgaris var. nanus)
Regina Selan:
Vpliv cepljenja in dodajanja biostimulanta na kakovost pridelka paradižnika ob pomanjkljivi oskrbi s hranili
Matic Zaletelj:
Vpliv foliarnega dodajanja biostimulanta na pridelek vrtne solate (Lactuca sativa), pridelane na golih in zastrtih tleh