izpis_h1_title_alt

Koristi in tveganja uporabe nanotehnologij v živilski industriji
ID Filipič, Metka (Avtor)

URLURL - Predstavitvena datoteka, za dostop obiščite http://www.dlib.si/details/URN:NBN:SI:doc-8D0OUCS8 Povezava se odpre v novem oknu

Izvleček
Advancements in nanotechnologies are bringing numerous benefits to the whole food chain, in terms of new processes, materials and applications for efficient food production and processing; improved food tastes and textures; less use of fat, salt, and preservatives; improved absorption of nutrients andsupplements; and innovative packaging concepts. Despite all the benefits that nanotechnologies are bringing to food industry and consumers, they may bring also potential risks for human health and environment. Thus potential implications of the use of engineered nanomaterials in food products for consumer safety are also presented.

Jezik:Slovenski jezik
Ključne besede:nanotehnologija, živilska industrija, prehrana
Vrsta gradiva:Delo ni kategorizirano
Tipologija:1.02 - Pregledni znanstveni članek
Organizacija:BF - Biotehniška fakulteta
Založnik:Slovensko farmacevtsko društvo
Leto izida:2012
Št. strani:Str. 88-91
Številčenje:Letn. 63, št. 2
PID:20.500.12556/RUL-55221 Povezava se odpre v novem oknu
UDK:613.2:620.3
ISSN pri članku:0014-8229
COBISS.SI-ID:29931481 Povezava se odpre v novem oknu
Datum objave v RUL:10.07.2015
Število ogledov:1228
Število prenosov:133
Metapodatki:XML RDF-CHPDL DC-XML DC-RDF
:
Kopiraj citat
Objavi na:Bookmark and Share

Gradivo je del revije

Naslov:Farmacevtski vestnik
Skrajšan naslov:Farm. vestn.
Založnik:Slovensko farmacevtsko društvo
ISSN:0014-8229
COBISS.SI-ID:3105794 Povezava se odpre v novem oknu

Sekundarni jezik

Jezik:Angleški jezik
Naslov:The benefits and potential risks of the use of nanotechnology in food industry
Izvleček:
Napredek nanotehnologij prinaša številne koristi v celotni prehranski verigi glede novih postopkov, materialov in aplikacij za učinkovito proizvodnjo in predelavo hrane; izboljšanja okusov in teksture živil, uporabe manj maščob, soli in konzervansov; boljše absorpcije hranil in dopolnil; in inovativnih načinov embaliranja živil. Kljub temu, da nanotehnologije prinašajo živilski industriji in potrošnikom številne koristi, pa lahko prinašajo tudi potencialna tveganja za zdravje ljudi in okolje. Zato so predstavljene tudi možne posledice uporabe proizvedenih nanomaterialov v živilih za varnost potrošnikov.


Podobna dela

Podobna dela v RUL:
Podobna dela v drugih slovenskih zbirkah:

Nazaj