Podrobno

Fizikalno kemijske lastnosti vodnih raztopin deciltrimetilamonijevega dekanoata
ID Horvat, Ines (Avtor), ID Bešter Rogač, Marija (Mentor) Več o mentorju... Povezava se odpre v novem oknu

URLURL - Predstavitvena datoteka, za dostop obiščite http://pefprints.pef.uni-lj.si/4786/ Povezava se odpre v novem oknu
.pdfPDF - Predstavitvena datoteka, prenos (1,14 MB)
MD5: 6E9E1A1D2AB60A503D91E5E9E0D82992

Izvleček
V diplomskem delu, so predstavljeni rezultati meritev viskoznosti in gostote različnih koncentracij vodnih raztopin površinsko aktivne snovi deciltrimetilamonijevega dekanoata (C10TMAC10), v temperaturnem območju med 5 in 55 °C. Rezultati so prikazani v obliki tabel in grafov.

Jezik:Slovenski jezik
Ključne besede:viskoznost
Vrsta gradiva:Diplomsko delo/naloga
Tipologija:2.11 - Diplomsko delo
Organizacija:PEF - Pedagoška fakulteta
Leto izida:2017
PID:20.500.12556/RUL-96508 Povezava se odpre v novem oknu
COBISS.SI-ID:11746377 Povezava se odpre v novem oknu
Datum objave v RUL:05.10.2017
Število ogledov:6620
Število prenosov:238
Metapodatki:XML DC-XML DC-RDF
:
HORVAT, Ines, 2017, Fizikalno kemijske lastnosti vodnih raztopin deciltrimetilamonijevega dekanoata [na spletu]. Diplomsko delo. [Dostopano 21 junij 2025]. Pridobljeno s: https://repozitorij.uni-lj.si/IzpisGradiva.php?lang=slv&id=96508
Kopiraj citat
Objavi na:Bookmark and Share

Sekundarni jezik

Jezik:Angleški jezik
Naslov:Physicochemical properties of aqueous solution of decyltrimethylammonium decanoate
Izvleček:
In the diploma, the results of measurements of viscosity and density of various concentrations of aqueous solutions of surfactant decyltrimethylammonium decanoate (C10TMAC10) in the temperature range between 5 and 55 °C are presented. The results are displayed in tables and graphs.

Ključne besede:viscosity

Podobna dela

Podobna dela v RUL:
  1. Izbrane fizikalne kemijske lastnosti tal Apaške doline
  2. Reološke lastnosti vodnih raztopin izbranih soli polialilamina
  3. Volumenske in transportne lastnosti vodnih raztopin alkalijskih cikloheksilsulfamatov
  4. Prehranska vlaknina kot funkcionalni dodatek živilom
  5. Uporaba stročnic v ekstrudiranih izdelkih
Podobna dela v drugih slovenskih zbirkah:
  1. Geometrijsko-aritmetični indeksi
  2. Gold in the past, today and future
  3. Defekti PVD-prevlek in njihov vpliv na fizikalno-kemijske lastnosti sistema prevleka/podlaga
  4. Temperaturna odvisnost prevodnosti vodnih raztopin hidroliziranega reaktivnega barvila D F C P
  5. Identifikacija prevladujočih skeletov v protibakterijskih učinkovinah

Nazaj