Podrobno

Biochemical response of grapevine variety 'Chardonnay' (Vitis vinifera L.) to infection with grapevine yellows (Bois noir)
ID Rusjan, Denis (Avtor), ID Halbwirth, Heidi (Avtor), ID Stich, Karl (Avtor), ID Mikulič Petkovšek, Maja (Avtor), ID Veberič, Robert (Avtor)

URLURL - Predstavitvena datoteka, za dostop obiščite http://dx.doi.org/10.1007/s10658-012-9988-2 Povezava se odpre v novem oknu

Jezik:Angleški jezik
Ključne besede:vinska trta, bolezni rastlin, fitoplazma, vsebnost fenolov, bois noir, bakterijske bolezni, fitoplazma, trsna rumenica, klorofil, karotenoidi, organske kisline
Vrsta gradiva:Delo ni kategorizirano
Tipologija:1.01 - Izvirni znanstveni članek
Organizacija:BF - Biotehniška fakulteta
Leto izida:2012
Št. strani:Str. 231-237
Številčenje:Vol. 134, No. 2
PID:20.500.12556/RUL-36375 Povezava se odpre v novem oknu
UDK:632
ISSN pri članku:0929-1873
DOI:10.1007/s10658-012-9988-2 Povezava se odpre v novem oknu
COBISS.SI-ID:7162745 Povezava se odpre v novem oknu
Datum objave v RUL:10.07.2015
Število ogledov:2991
Število prenosov:379
Metapodatki:XML DC-XML DC-RDF
:
RUSJAN, Denis, HALBWIRTH, Heidi, STICH, Karl, MIKULIČ PETKOVŠEK, Maja in VEBERIČ, Robert, 2012, Biochemical response of grapevine variety „Chardonnay“ (Vitis vinifera L.) to infection with grapevine yellows (Bois noir). European journal of plant pathology [na spletu]. 2012. Vol. 134, no. 2, p. 231–237. [Dostopano 4 junij 2025]. DOI 10.1007/s10658-012-9988-2. Pridobljeno s: http://dx.doi.org/10.1007/s10658-012-9988-2
Kopiraj citat
Objavi na:Bookmark and Share

Gradivo je del revije

Naslov:European journal of plant pathology
Skrajšan naslov:Eur. j. plant pathol.
Založnik:Springer Nature, Koninklijke Nederlandse Planteziektenkundige Vereniging
ISSN:0929-1873
COBISS.SI-ID:336759 Povezava se odpre v novem oknu

Podobna dela

Podobna dela v RUL:
  1. The response of phenolic compounds in grapes of the variety 'Chardonnay' (Vitis vinifera L.) to the infection by phytoplasma Bois noir
  2. Phenolic responses in 1-year-old canes of Vitis vinifera cv. Chardonnay induced by grapevine yellows (Bois noir)
  3. Pridelava grozdja in vina žlahtne vinske trte (Vitis vinifera L.) sorte 'Chardonnay' v Goriških brdih
  4. Vpliv giberelinov na kakovost grozdja žlahtne vinske trte (Vitis vinifera L.) sorte 'Modri pinot'
  5. Vrednotenje klonskih kandidatov žlahtne vinske trte sorte 'Kraljevina' (Vitis vinifera L. cv. 'Kraljevina')
Podobna dela v drugih slovenskih zbirkah:
  1. Yield reduction through cluster or selective berry thinning similarly modulates anthocyanins and proanthocyanidins composition in Refosco dal peduncolo rosso (Vitis vinifera L.) grapes
  2. Soil and foliar fertilization affects mineral contents in Vitis vinifera L. cv. 'rebula' leaves
  3. Vpliv okužbe z virusom pahljačavosti listov vinske trte (GFLV) na kakovost grozdja sorte Refošk in Pokalca (Vitis vinifera L.)
  4. Vpliv različnega rodnega nastavka na kakovost in količino grozdja pri sorti 'Zelen' (Vitis Vinifera l. cv. 'Zelen')
  5. Vitis vinifera berry metabolic composition during maturation

Nazaj