izpis_h1_title_alt

Hladno stiskana krma za pse
ID Repenšek, Nika (Avtor), ID Pirman, Tatjana (Mentor) Več o mentorju... Povezava se odpre v novem oknu

.pdfPDF - Predstavitvena datoteka, prenos (804,35 KB)
MD5: 1839211D4CAC73745F414779B09B45F7

Izvleček
Glavni cilj diplomskega dela je podrobneje predstaviti postopek hladnega stiskanja in pojasniti v čem se razlikuje od klasičnega postopka ekstrudiranja. V ta namen smo pregledali literaturo in opisali oba postopka ter glavne razlike med njima ter primerjati nekaj krmnih mešanic proizvedenih po postopku hladnega stiskanja med seboj in z mešanicami, ki so proizvedene po postopku ekstrudiranja. Ugotovili smo, da se omenjena postopka pridelave krmnih mešanic za pse med seboj razlikujeta predvsem v temperaturnem ter časovnem razponu, ki je potreben za proizvodnjo, kar je tudi eden od razlogov za boljšo prebavljivost hranljivih snovi iz hladno stiskanih krmnih mešanic. Izbrane krmne mešanice smo primerjali po kemijski in surovinski sestavi ter dobljene rezultate primerjali s priporočenimi normativi za odrasle pse. Ugotovili smo, da ni večjih razlik v kemijski sestavi med hladno stiskanimi krmnimi mešanicami, niti ne v primerjavi z ekstrudiranimi mešanicami, vse pa presegajo priporočene vsebnosti.

Jezik:Slovenski jezik
Ključne besede:psi, prehrana živali, hladno stiskanje
Vrsta gradiva:Diplomsko delo/naloga
Tipologija:2.11 - Diplomsko delo
Organizacija:BF - Biotehniška fakulteta
Leto izida:2023
PID:20.500.12556/RUL-150713 Povezava se odpre v novem oknu
COBISS.SI-ID:166139907 Povezava se odpre v novem oknu
Datum objave v RUL:22.09.2023
Število ogledov:511
Število prenosov:34
Metapodatki:XML DC-XML DC-RDF
:
Kopiraj citat
Objavi na:Bookmark and Share

Sekundarni jezik

Jezik:Angleški jezik
Naslov:Cold pressed dog food
Izvleček:
The main objective of B. Sc. Thesis is to present the cold pressing process in more detail and to explain how it differs from the classical extrusion process. To this end, we reviewed the literature and described the two processes and the main differences between them, and compared some of the dog food produced with the cold pressing process with each other and with the dog food produced with the extrusion process. We found that the main differences between the two dog food production processes are the temperature and time required for production, which is one of the reasons for the better digestibility of nutrients from cold-pressed food. The selected dog foods were compared in terms of their chemical and raw material composition, and the results obtained were compared with the recommended standards for adult dogs. We found that there were no big differences in chemical composition between the cold-pressed dog foods and the extruded dog foods and all exceeded the recommended levels.

Ključne besede:dogs, animal nutrition, cold pressing

Podobna dela

Podobna dela v RUL:
Podobna dela v drugih slovenskih zbirkah:

Nazaj