izpis_h1_title_alt

Učinkovitost kromatografskih kolon
Velkavrh, Jure (Avtor), Podgornik, Aleš (Mentor) Več o mentorju... Povezava se odpre v novem oknu

.pdfPDF - Predstavitvena datoteka, prenos (1,29 MB)
MD5: 7836DDF9F568BE818E0642055A01F80D

Izvleček
Učinkovitost kolon je odvisna od hitrosti razširjanja vrhov posameznih komponent med potovanjem topila skozi kolono. Ta parameter izrazimo kvantitativno s številom teoretskih podov. To število nam pove, kolikokrat se topljenec porazdeli med fazama pri potovanju skozi kolono. Velikost delcev, hitrost pretoka, interakcije med delci, dolžina kolone... to so dejavniki, ki vplivajo na učinkovitost in na katere lahko kot uporabniki vplivamo.

Jezik:Slovenski jezik
Ključne besede:število podov, dolžina kolone, višina podov, zadrževalni čas
Vrsta gradiva:Diplomsko delo/naloga (mb11)
Tipologija:2.11 - Diplomsko delo
Organizacija:FKKT - Fakulteta za kemijo in kemijsko tehnologijo
Leto izida:2020
COBISS.SI-ID:37270531 Povezava se odpre v novem oknu
Število ogledov:332
Število prenosov:113
Metapodatki:XML RDF-CHPDL DC-XML DC-RDF
 
Skupna ocena:(0 glasov)
Vaša ocena:Ocenjevanje je dovoljeno samo prijavljenim uporabnikom.
:
Objavi na:AddThis
AddThis uporablja piškotke, za katere potrebujemo vaše privoljenje.
Uredi privoljenje...

Sekundarni jezik

Jezik:Angleški jezik
Naslov:The efficiency of chromatographic columns
Izvleček:
The efficiency of the columns depends on the speed of band propagation of the individual components as the solvent travels through the column. We express this parameter quantitatively by the number of theoretical plates. This number tells us how many times the solute is distributed during the phases along the journey through the column. Size of particles, speed of flow, interaction between particles, length of column ... these are factors that affect performance and that we as users can influence on them.

Ključne besede:plate height, length of the column, plate count, retention time

Podobna dela

Podobna dela v RUL:
Podobna dela v drugih slovenskih zbirkah:

Komentarji

Dodaj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti.

Komentarji (0)
0 - 0 / 0
 
Ni komentarjev!

Nazaj