Podrobno

Protimikrobne lastnosti in ß-galaktozidazna aktivnost streptokokov in laktobacilov, osamljenih iz tradicionalnih jogurtov : diplomsko delo, univerzitetni študij
ID Kralj, Ana (Avtor), ID Čanžek Majhenič, Andreja (Mentor) Več o mentorju... Povezava se odpre v novem oknu, ID Rogelj, Irena (Recenzent)

.pdfPDF - Predstavitvena datoteka, prenos (833,74 KB)
MD5: D42808A89B83B14F892AA0E5D53A7642

Jezik:Slovenski jezik
Ključne besede:mlečnokislinske bakterije, jogurt, Streptococcus thermophillus, Lactobacillus delbrueckii subsp. bulgaricus, morfološke lastnosti, PCR identifikacija mikroorganizmov, protimikrobne lastnosti, medsebojno protimikrobno delovanje, ß-galaktozidazna aktivnost, mlečna kislina
Vrsta gradiva:Diplomsko delo
Tipologija:2.11 - Diplomsko delo
Organizacija:BF - Biotehniška fakulteta
Kraj izida:Ljubljana
Založnik:[A. Kralj]
Leto izida:2009
Št. strani:X, 55 f.
PID:20.500.12556/RUL-119001 Povezava se odpre v novem oknu
UDK:UDCMRF 2006
URN:http://www.digitalna-knjiznica.bf.uni-lj.si/dn_kralj_ana.pdf Povezava se odpre v novem oknu
COBISS.SI-ID:3693432 Povezava se odpre v novem oknu
Datum objave v RUL:01.09.2020
Število ogledov:1287
Število prenosov:132
Metapodatki:XML DC-XML DC-RDF
:
KRALJ, Ana, 2009, Protimikrobne lastnosti in ß-galaktozidazna aktivnost streptokokov in laktobacilov, osamljenih iz tradicionalnih jogurtov : diplomsko delo, univerzitetni študij [na spletu]. Diplomsko delo. Ljubljana : A. Kralj. [Dostopano 21 junij 2025]. Pridobljeno s: https://repozitorij.uni-lj.si/IzpisGradiva.php?lang=slv&id=119001
Kopiraj citat
Objavi na:Bookmark and Share

Sekundarni jezik

Jezik:Angleški jezik
Naslov:Antimicrobial properties and ß-galactosidase activity of streptococci and lactobacilli isolated from traditional yoghurts : graduation thesis, university studies
Ključne besede:lactic acid bacteria, yoghurt, Streptococcus thermophillus, Lactobacillus delbrueckii subsp. bulgaricus, morphological properties, PCR identification, antimicrobial properties, antagonistic activity, ß-galactosidase activity, lactic acid

Podobna dela

Podobna dela v RUL:
  1. Starterske kulture za izdelavo jogurta z blago kislino
  2. Kisla sirotka
  3. Izraba odpadne kisle sirotke za proizvodnjo bakteriocinov z laktokoki
  4. Opis in razvrstitev laktobacilov, osamljenih iz kraškega ovčjega sira
  5. Identifikacija bifidobakterij osamljenih iz črevesne sluznice otrok
Podobna dela v drugih slovenskih zbirkah:
  1. Protimikrobna funkcionalizacija celuloznih materialov
  2. Funkcionalizacija sintetičnih polimerov za razvoj nove protimikrobne embalaže
  3. Microorganisms with claimed probiotic properties: an overview of recent literature
  4. Seznanjenost mladostnikov z mlečnokislinskimi bakterijami
  5. Vpliv transglutaminaze na organoleptične in druge lastnosti jogurta

Nazaj