Podrobno

Vpliv rastlinskih ekstraktov na zmanjšanje vsebnosti heterocikličnih aromatskih aminov in oksidov holesterola v toplotno obdelanem piščančjem mesu : doktorska disertacija
ID Penko, Ana (Avtor), ID Demšar, Lea (Mentor) Več o mentorju... Povezava se odpre v novem oknu, ID Žegura, Bojana (Komentor)

.pdfPDF - Predstavitvena datoteka, prenos (1,92 MB)
MD5: 55FBDBF60DA832FBEE32D1FF3CE1BADE

Jezik:Slovenski jezik
Ključne besede:meso, piščančje meso, n-3 VNMK, rastlinski ekstrakti, heterociklični aromatski amini, oksidacija lipidov, oksidi holesterola, toplotna obdelava, citotoksičnost, genotiksičnost
Vrsta gradiva:Doktorsko delo/naloga
Tipologija:2.08 - Doktorska disertacija
Organizacija:BF - Biotehniška fakulteta
Kraj izida:Ljubljana
Založnik:[A. Penko]
Leto izida:2015
Št. strani:XVII f., 135, [43] str.
PID:20.500.12556/RUL-118852 Povezava se odpre v novem oknu
UDK:637.51/.52+664.9:641.1:543.2/.9
URN:URN:NBN:SI:doc-66VH55R6
COBISS.SI-ID:4552056 Povezava se odpre v novem oknu
Datum objave v RUL:01.09.2020
Število ogledov:1635
Število prenosov:169
Metapodatki:XML DC-XML DC-RDF
:
PENKO, Ana, 2015, Vpliv rastlinskih ekstraktov na zmanjšanje vsebnosti heterocikličnih aromatskih aminov in oksidov holesterola v toplotno obdelanem piščančjem mesu : doktorska disertacija [na spletu]. Doktorska disertacija. Ljubljana : A. Penko. [Dostopano 19 julij 2025]. Pridobljeno s: https://repozitorij.uni-lj.si/IzpisGradiva.php?lang=slv&id=118852
Kopiraj citat
Objavi na:Bookmark and Share

Sekundarni jezik

Jezik:Angleški jezik
Naslov:The effect of plant extracts on heterocyclic aromatic amines and cholesterol oxides reduction in thermally treated chicken meat : doctoral dissertation
Ključne besede:meat, chicken meat, n-3 PUFA, plant extracts, heterocyclic aromatic amines, lipid oxidation, cholesterol oxides, thermal treatment, cytotoxicity, genotoxicity

Podobna dela

Podobna dela v RUL:
  1. Zmanjševanje tvorbe heterocikličnih aromatskih aminov v toplotno obdelanem piščančjem mesu z ekstrakti brina
  2. Optimizacija pridobivanja rastlinskih ekstraktov za marinade z namenom znižanja vsebnosti heterocikličnih aminov
  3. Vpliv dodatka rastlinskih ekstaktov rožmarina in skorje bora na preprečevanje oksidacije govejih sekljancev
  4. Učinek dodanega na sol vezanega brinovega ekstrakta na tvorbo heterocikličnih aromatskih aminov v toplotno obdelanih govejih pleskavicah
  5. Vpliv rastlinskih ekstraktov na zmanjšanje vsebnosti heterocikličnih aromatskih aminov in oksidov holesterola v toplotno obdelanem piščančjem mesu
Podobna dela v drugih slovenskih zbirkah:
  1. Stabilizacija kozmetičnih olj z naravnimi antioksidanti
  2. Aktivnost naravnih antioksidantov
  3. Ekstrakcija biološko aktivnih spojin iz različnih vrst gob družine Polyporaceae (luknjarke)
  4. Izolacija biološko aktivnih komponent iz plodov gozdnih borovnic ( Vaccinium myrtillus L. )
  5. Separacija biološko aktivnih spojin iz lucerne (Medicago sativa)

Nazaj