Podrobno

Vpliv dodatka ksantohumola na zmanjšanje tvorbe produktov Maillardove reakcije v sekljancih : magistrsko delo
ID Janžekovič, Nina (Avtor), ID Polak, Tomaž (Mentor) Več o mentorju... Povezava se odpre v novem oknu, ID Demšar, Lea (Komentor), ID Cigić, Blaž (Recenzent)

.pdfPDF - Predstavitvena datoteka, prenos (810,63 KB)
MD5: 2B92931F2C2E700939D1BD80D9F1D604

Jezik:Slovenski jezik
Ključne besede:goveje meso, mesni izdelki, goveji sekljanci, rastlinski ekstrakti, ekstrakt hmelja, antioksidanti, fenolne spojine, ksantohumol, Maillardova reakcija, heterociklični aromatski amini
Vrsta gradiva:Magistrsko delo/naloga
Tipologija:2.09 - Magistrsko delo
Organizacija:BF - Biotehniška fakulteta
Kraj izida:Ljubljana
Založnik:[N. Janžekovič]
Leto izida:2015
Št. strani:IX, 60 f.
PID:20.500.12556/RUL-118782 Povezava se odpre v novem oknu
UDK:637.514.5:641.526:547.554:547.56
COBISS.SI-ID:4546680 Povezava se odpre v novem oknu
Datum objave v RUL:31.08.2020
Število ogledov:1378
Število prenosov:160
Metapodatki:XML DC-XML DC-RDF
:
JANŽEKOVIČ, Nina, 2015, Vpliv dodatka ksantohumola na zmanjšanje tvorbe produktov Maillardove reakcije v sekljancih : magistrsko delo [na spletu]. Magistrsko delo. Ljubljana : N. Janžekovič. [Dostopano 16 junij 2025]. Pridobljeno s: https://repozitorij.uni-lj.si/IzpisGradiva.php?lang=slv&id=118782
Kopiraj citat
Objavi na:Bookmark and Share

Sekundarni jezik

Jezik:Angleški jezik
Naslov:The effects of adding xanthohumol on the decrease of the formation of Maillard reaction products in minced beef : M. Sc. Thesis
Ključne besede:beef meat, meat products, beef patties, plant extracts, hop extract, antioxidants, phenolic compounds, xanthohumol, Maillard reaction, heteroyclic aromatic amines

Podobna dela

Podobna dela v RUL:
  1. Učinek dodanega na sol vezanega brinovega ekstrakta na tvorbo heterocikličnih aromatskih aminov v toplotno obdelanih govejih pleskavicah
  2. Optimizacija pridobivanja rastlinskih ekstraktov za marinade z namenom znižanja vsebnosti heterocikličnih aminov
  3. Zmanjševanje tvorbe heterocikličnih aromatskih aminov v toplotno obdelanem piščančjem mesu z ekstrakti brina
  4. Vpliv dodatka biološko aktivnih učinkovin ekstraktov brina, bora in rožmarina na preprečevanje tvorbe HCA
  5. Vpliv dodatka rastlinskih ekstaktov rožmarina in skorje bora na preprečevanje oksidacije govejih sekljancev
Podobna dela v drugih slovenskih zbirkah:
  1. Semikontinuirni proces pridobivanja organskih produktov iz macesnove biomase s subkritično vodo
  2. Transportno hlajenje v podjetju Hočevar Agro, d. o. o.
  3. Ekstrakcija in analiza biološko aktivnih spojin iz ovsa
  4. Biološka aktivnost konvencionalnih ekstraktov cejlonskega cimeta (Cinnamomum zeylanicum)
  5. Uporabnost NIR spektroskopije za določanje lastnosti mesa

Nazaj