Podrobno

Vpliv dodatka ksantohumola na zmanjšanje tvorbe produktov Maillardove reakcije v sekljancih : magistrsko delo
ID Janžekovič, Nina (Avtor), ID Polak, Tomaž (Mentor) Več o mentorju... Povezava se odpre v novem oknu, ID Demšar, Lea (Komentor), ID Cigić, Blaž (Recenzent)

.pdfPDF - Predstavitvena datoteka, prenos (810,63 KB)
MD5: 2B92931F2C2E700939D1BD80D9F1D604

Jezik:Slovenski jezik
Ključne besede:goveje meso, mesni izdelki, goveji sekljanci, rastlinski ekstrakti, ekstrakt hmelja, antioksidanti, fenolne spojine, ksantohumol, Maillardova reakcija, heterociklični aromatski amini
Vrsta gradiva:Magistrsko delo/naloga
Tipologija:2.09 - Magistrsko delo
Organizacija:BF - Biotehniška fakulteta
Kraj izida:Ljubljana
Založnik:[N. Janžekovič]
Leto izida:2015
Št. strani:IX, 60 f.
PID:20.500.12556/RUL-118782 Povezava se odpre v novem oknu
UDK:637.514.5:641.526:547.554:547.56
COBISS.SI-ID:4546680 Povezava se odpre v novem oknu
Datum objave v RUL:31.08.2020
Število ogledov:1413
Število prenosov:169
Metapodatki:XML DC-XML DC-RDF
:
JANŽEKOVIČ, Nina, 2015, Vpliv dodatka ksantohumola na zmanjšanje tvorbe produktov Maillardove reakcije v sekljancih : magistrsko delo [na spletu]. Magistrsko delo. Ljubljana : N. Janžekovič. [Dostopano 4 julij 2025]. Pridobljeno s: https://repozitorij.uni-lj.si/IzpisGradiva.php?lang=slv&id=118782
Kopiraj citat
Objavi na:Bookmark and Share

Sekundarni jezik

Jezik:Angleški jezik
Naslov:The effects of adding xanthohumol on the decrease of the formation of Maillard reaction products in minced beef : M. Sc. Thesis
Ključne besede:beef meat, meat products, beef patties, plant extracts, hop extract, antioxidants, phenolic compounds, xanthohumol, Maillard reaction, heteroyclic aromatic amines

Podobna dela

Podobna dela v RUL:
  1. Učinek dodanega na sol vezanega brinovega ekstrakta na tvorbo heterocikličnih aromatskih aminov v toplotno obdelanih govejih pleskavicah
  2. Vpliv dodatka ksantohumola na zmanjšanje tvorbe produktov Maillardove reakcije v sekljancih
  3. Vpliv rastlinskih ekstraktov na zmanjšanje vsebnosti heterocikličnih aromatskih aminov in oksidov holesterola v toplotno obdelanem piščančjem mesu
  4. Zmanjševanje tvorbe heterocikličnih aromatskih aminov v toplotno obdelanem piščančjem mesu z ekstrakti brina
  5. Vpliv dodatka biološko aktivnih učinkovin ekstraktov brina, bora in rožmarina na preprečevanje tvorbe HCA
Podobna dela v drugih slovenskih zbirkah:
  1. Transportno hlajenje v podjetju Hočevar Agro, d. o. o.
  2. Biološka aktivnost konvencionalnih ekstraktov cejlonskega cimeta (Cinnamomum zeylanicum)
  3. Antioksidativna kapaciteta rdečih vin
  4. Semikontinuirni proces pridobivanja organskih produktov iz macesnove biomase s subkritično vodo
  5. Uporabnost NIR spektroskopije za določanje lastnosti mesa

Nazaj