Podrobno

Vpliv dodatka ksantohumola na zmanjšanje tvorbe produktov Maillardove reakcije v sekljancih : magistrsko delo
ID Janžekovič, Nina (Avtor), ID Polak, Tomaž (Mentor) Več o mentorju... Povezava se odpre v novem oknu, ID Demšar, Lea (Komentor), ID Cigić, Blaž (Recenzent)

.pdfPDF - Predstavitvena datoteka, prenos (810,63 KB)
MD5: 2B92931F2C2E700939D1BD80D9F1D604

Jezik:Slovenski jezik
Ključne besede:goveje meso, mesni izdelki, goveji sekljanci, rastlinski ekstrakti, ekstrakt hmelja, antioksidanti, fenolne spojine, ksantohumol, Maillardova reakcija, heterociklični aromatski amini
Vrsta gradiva:Magistrsko delo/naloga
Tipologija:2.09 - Magistrsko delo
Organizacija:BF - Biotehniška fakulteta
Kraj izida:Ljubljana
Založnik:[N. Janžekovič]
Leto izida:2015
Št. strani:IX, 60 f.
PID:20.500.12556/RUL-118782 Povezava se odpre v novem oknu
UDK:637.514.5:641.526:547.554:547.56
COBISS.SI-ID:4546680 Povezava se odpre v novem oknu
Datum objave v RUL:31.08.2020
Število ogledov:1451
Število prenosov:174
Metapodatki:XML DC-XML DC-RDF
:
JANŽEKOVIČ, Nina, 2015, Vpliv dodatka ksantohumola na zmanjšanje tvorbe produktov Maillardove reakcije v sekljancih : magistrsko delo [na spletu]. Magistrsko delo. Ljubljana : N. Janžekovič. [Dostopano 19 julij 2025]. Pridobljeno s: https://repozitorij.uni-lj.si/IzpisGradiva.php?lang=slv&id=118782
Kopiraj citat
Objavi na:Bookmark and Share

Sekundarni jezik

Jezik:Angleški jezik
Naslov:The effects of adding xanthohumol on the decrease of the formation of Maillard reaction products in minced beef : M. Sc. Thesis
Ključne besede:beef meat, meat products, beef patties, plant extracts, hop extract, antioxidants, phenolic compounds, xanthohumol, Maillard reaction, heteroyclic aromatic amines

Podobna dela

Podobna dela v RUL:
  1. Zmanjševanje tvorbe heterocikličnih aromatskih aminov v toplotno obdelanem piščančjem mesu z ekstrakti brina
  2. Optimizacija pridobivanja rastlinskih ekstraktov za marinade z namenom znižanja vsebnosti heterocikličnih aminov
  3. Vpliv dodatka rastlinskih ekstaktov rožmarina in skorje bora na preprečevanje oksidacije govejih sekljancev
  4. Učinek dodanega na sol vezanega brinovega ekstrakta na tvorbo heterocikličnih aromatskih aminov v toplotno obdelanih govejih pleskavicah
  5. Vpliv rastlinskih ekstraktov na zmanjšanje vsebnosti heterocikličnih aromatskih aminov in oksidov holesterola v toplotno obdelanem piščančjem mesu
Podobna dela v drugih slovenskih zbirkah:
  1. Stabilizacija kozmetičnih olj z naravnimi antioksidanti
  2. Aktivnost naravnih antioksidantov
  3. Ekstrakcija biološko aktivnih spojin iz različnih vrst gob družine Polyporaceae (luknjarke)
  4. Izolacija biološko aktivnih komponent iz plodov gozdnih borovnic ( Vaccinium myrtillus L. )
  5. Separacija biološko aktivnih spojin iz lucerne (Medicago sativa)

Nazaj