Podrobno

Zmanjševanje tvorbe heterocikličnih aromatskih aminov v toplotno obdelanem piščančjem mesu z ekstrakti brina : magistrsko delo
ID Damchevska, Anita (Avtor), ID Polak, Tomaž (Mentor) Več o mentorju... Povezava se odpre v novem oknu, ID Jamnik, Polona (Recenzent)

.pdfPDF - Predstavitvena datoteka, prenos (834,87 KB)
MD5: EDC292DF614C7F6CE73FDB7F55885478

Jezik:Slovenski jezik
Ključne besede:meso, piščančje meso, toplotna obdelava, pečenje mesa, antioksidanti, ekstrakti brina, kreatin, kreatinin, proste aminokisline, fenolne spojine, HPLC-MC, heterociklični aromatski amini, karcinogene spojine, mutagene spojine
Vrsta gradiva:Magistrsko delo/naloga
Tipologija:2.09 - Magistrsko delo
Organizacija:BF - Biotehniška fakulteta
Kraj izida:Ljubljana
Založnik:[A. Damchevska]
Leto izida:2015
Št. strani:X, 51 f.
PID:20.500.12556/RUL-118779 Povezava se odpre v novem oknu
UDK:637.54:637.526:547.554
COBISS.SI-ID:4570232 Povezava se odpre v novem oknu
Datum objave v RUL:31.08.2020
Število ogledov:1696
Število prenosov:133
Metapodatki:XML DC-XML DC-RDF
:
DAMCHEVSKA, Anita, 2015, Zmanjševanje tvorbe heterocikličnih aromatskih aminov v toplotno obdelanem piščančjem mesu z ekstrakti brina : magistrsko delo [na spletu]. Magistrsko delo. Ljubljana : A. Damchevska. [Dostopano 16 junij 2025]. Pridobljeno s: https://repozitorij.uni-lj.si/IzpisGradiva.php?lang=slv&id=118779
Kopiraj citat
Objavi na:Bookmark and Share

Sekundarni jezik

Jezik:Angleški jezik
Naslov:Reduction of the formation of the heterocyclic aromatic amines in heat-treated chicken meat by adding juniper extracts : M. Sc. Thesis
Ključne besede:meat, chicken meat, grilling, antioxidants, juniper extracts, creatine, creatinine, free amino acids, phenolic compounds, HPLC-MC, heterocyclic aromatic amines, cancerogenes, mutagens

Podobna dela

Podobna dela v RUL:
  1. Učinek dodanega na sol vezanega brinovega ekstrakta na tvorbo heterocikličnih aromatskih aminov v toplotno obdelanih govejih pleskavicah
  2. Optimizacija pridobivanja rastlinskih ekstraktov za marinade z namenom znižanja vsebnosti heterocikličnih aminov
  3. Zmanjševanje tvorbe heterocikličnih aromatskih aminov v toplotno obdelanem piščančjem mesu z ekstrakti brina
  4. Vpliv dodatka biološko aktivnih učinkovin ekstraktov brina, bora in rožmarina na preprečevanje tvorbe HCA
  5. Vpliv dodatka rastlinskih ekstaktov rožmarina in skorje bora na preprečevanje oksidacije govejih sekljancev
Podobna dela v drugih slovenskih zbirkah:
  1. Semikontinuirni proces pridobivanja organskih produktov iz macesnove biomase s subkritično vodo
  2. Transportno hlajenje v podjetju Hočevar Agro, d. o. o.
  3. Ekstrakcija in analiza biološko aktivnih spojin iz ovsa
  4. Biološka aktivnost konvencionalnih ekstraktov cejlonskega cimeta (Cinnamomum zeylanicum)
  5. Uporabnost NIR spektroskopije za določanje lastnosti mesa

Nazaj