Podrobno

Zmanjševanje tvorbe heterocikličnih aromatskih aminov v toplotno obdelanem piščančjem mesu z ekstrakti brina : magistrsko delo
ID Damchevska, Anita (Avtor), ID Polak, Tomaž (Mentor) Več o mentorju... Povezava se odpre v novem oknu, ID Jamnik, Polona (Recenzent)

.pdfPDF - Predstavitvena datoteka, prenos (834,87 KB)
MD5: EDC292DF614C7F6CE73FDB7F55885478

Jezik:Slovenski jezik
Ključne besede:meso, piščančje meso, toplotna obdelava, pečenje mesa, antioksidanti, ekstrakti brina, kreatin, kreatinin, proste aminokisline, fenolne spojine, HPLC-MC, heterociklični aromatski amini, karcinogene spojine, mutagene spojine
Vrsta gradiva:Magistrsko delo/naloga
Tipologija:2.09 - Magistrsko delo
Organizacija:BF - Biotehniška fakulteta
Kraj izida:Ljubljana
Založnik:[A. Damchevska]
Leto izida:2015
Št. strani:X, 51 f.
PID:20.500.12556/RUL-118779 Povezava se odpre v novem oknu
UDK:637.54:637.526:547.554
COBISS.SI-ID:4570232 Povezava se odpre v novem oknu
Datum objave v RUL:31.08.2020
Število ogledov:1694
Število prenosov:133
Metapodatki:XML DC-XML DC-RDF
:
DAMCHEVSKA, Anita, 2015, Zmanjševanje tvorbe heterocikličnih aromatskih aminov v toplotno obdelanem piščančjem mesu z ekstrakti brina : magistrsko delo [na spletu]. Magistrsko delo. Ljubljana : A. Damchevska. [Dostopano 16 junij 2025]. Pridobljeno s: https://repozitorij.uni-lj.si/IzpisGradiva.php?lang=slv&id=118779
Kopiraj citat
Objavi na:Bookmark and Share

Sekundarni jezik

Jezik:Angleški jezik
Naslov:Reduction of the formation of the heterocyclic aromatic amines in heat-treated chicken meat by adding juniper extracts : M. Sc. Thesis
Ključne besede:meat, chicken meat, grilling, antioxidants, juniper extracts, creatine, creatinine, free amino acids, phenolic compounds, HPLC-MC, heterocyclic aromatic amines, cancerogenes, mutagens

Podobna dela

Podobna dela v RUL:
  1. Učinek dodanega na sol vezanega brinovega ekstrakta na tvorbo heterocikličnih aromatskih aminov v toplotno obdelanih govejih pleskavicah
  2. Vpliv kakovosti, proteolize in stopnje pečenosti na nastanek heterocikličnih aromatskih aminov v dolgi hrbtni mišici prašiča
  3. Vpliv rastlinskih ekstraktov na zmanjšanje vsebnosti heterocikličnih aromatskih aminov in oksidov holesterola v toplotno obdelanem piščančjem mesu
  4. Vpliv dodatka biološko aktivnih učinkovin ekstraktov brina, bora in rožmarina na preprečevanje tvorbe HCA
  5. Optimizacija pridobivanja rastlinskih ekstraktov za marinade z namenom znižanja vsebnosti heterocikličnih aminov
Podobna dela v drugih slovenskih zbirkah:
  1. Semikontinuirni proces pridobivanja organskih produktov iz macesnove biomase s subkritično vodo
  2. Biološka aktivnost konvencionalnih ekstraktov cejlonskega cimeta (Cinnamomum zeylanicum)
  3. Stabilizacija kozmetičnih olj z naravnimi antioksidanti
  4. Aktivnost naravnih antioksidantov
  5. Določevanje težkih kovin in toksičnih organskih spojin v ekstraktih listov Lawsonia inermis L.

Nazaj