Podrobno

Optimizacija pridobivanja rastlinskih ekstraktov za marinade z namenom znižanja vsebnosti heterocikličnih aminov : magistrsko delo
ID Cimerman, Tomaž (Avtor), ID Polak, Tomaž (Mentor) Več o mentorju... Povezava se odpre v novem oknu, ID Demšar, Lea (Komentor), ID Pogačnik da Silva, Lea (Recenzent)

.pdfPDF - Predstavitvena datoteka, prenos (857,98 KB)
MD5: 6788B7E0E22261DFE291275CC774CDB7

Jezik:Slovenski jezik
Ključne besede:meso, svinjsko meso, mesni izdelki, emulzije, toplotna obdelava, rastlinski ekstrakti, ekstrakt brina, ekstrakt hmelja, fenolne spojine, heterociklični aromatski amini
Vrsta gradiva:Magistrsko delo/naloga
Tipologija:2.09 - Magistrsko delo
Organizacija:BF - Biotehniška fakulteta
Kraj izida:Ljubljana
Založnik:[T. Cimerman]
Leto izida:2016
Št. strani:XII, 58 f.
PID:20.500.12556/RUL-118765 Povezava se odpre v novem oknu
UDK:637.5:636.4:547.554:547.56
COBISS.SI-ID:4738424 Povezava se odpre v novem oknu
Datum objave v RUL:31.08.2020
Število ogledov:1696
Število prenosov:131
Metapodatki:XML DC-XML DC-RDF
:
CIMERMAN, Tomaž, 2016, Optimizacija pridobivanja rastlinskih ekstraktov za marinade z namenom znižanja vsebnosti heterocikličnih aminov : magistrsko delo [na spletu]. Magistrsko delo. Ljubljana : T. Cimerman. [Dostopano 16 junij 2025]. Pridobljeno s: https://repozitorij.uni-lj.si/IzpisGradiva.php?lang=slv&id=118765
Kopiraj citat
Objavi na:Bookmark and Share

Sekundarni jezik

Jezik:Angleški jezik
Naslov:Optimization of plant extracts formation for marinade in order to reduce level of heterocyclic amines : M. Sc. Thesis
Ključne besede:meat, pork meat, meat products, emulsions, heat treatment, plant extracts, juniper extract, extract of hops, phenolic compounds, heterocyclic aromatic amines

Podobna dela

Podobna dela v RUL:
  1. Učinek dodanega na sol vezanega brinovega ekstrakta na tvorbo heterocikličnih aromatskih aminov v toplotno obdelanih govejih pleskavicah
  2. Optimizacija pridobivanja rastlinskih ekstraktov za marinade z namenom znižanja vsebnosti heterocikličnih aminov
  3. Zmanjševanje tvorbe heterocikličnih aromatskih aminov v toplotno obdelanem piščančjem mesu z ekstrakti brina
  4. Vpliv dodatka biološko aktivnih učinkovin ekstraktov brina, bora in rožmarina na preprečevanje tvorbe HCA
  5. Vpliv dodatka rastlinskih ekstaktov rožmarina in skorje bora na preprečevanje oksidacije govejih sekljancev
Podobna dela v drugih slovenskih zbirkah:
  1. Semikontinuirni proces pridobivanja organskih produktov iz macesnove biomase s subkritično vodo
  2. Transportno hlajenje v podjetju Hočevar Agro, d. o. o.
  3. Ekstrakcija in analiza biološko aktivnih spojin iz ovsa
  4. Biološka aktivnost konvencionalnih ekstraktov cejlonskega cimeta (Cinnamomum zeylanicum)
  5. Uporabnost NIR spektroskopije za določanje lastnosti mesa

Nazaj